Hyvinkään ABC-aseman käyttökelvottomaksi tuhonnut tulipalo sai alkunsa keittiön rasvakeittimestä

Päivystävän palomestarin mukaan tuhot ovat niin isot, että uuden rakennuksen rakentaminen on korjaamista edullisempi vaihtoehto.

tulipalot
Hyvinkään ABC palo
ABC:n katto paloi eilen illalla tuusannuuskaksi.Timo Leponiemi/Yle

Hyvinkään ABC-asema on tuhoutunut tulipalossa käyttökelvottomaksi myöhään torstai-illalla.

Päivystävä palomestari Kari Virtanen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta sanoo, että palo sai ilmeisesti alkunsa rakennuksen keittiön rasvakeittimestä, josta se levisi rakenteisiin räjähdysmäisesti.

Palo on nyt sammutettu, ja poliisin tutkinta on parhaillaan käynnissä.

– Näyttää siltä, että koko rakennus käytännössä tuhoutunut. Palo on lähtenyt liikkeelle keittiön rasva-astiasta. Kokin mukaan rasva-astia syttyi räjähdysmäisesti palamaan. Isot tuhot joka tapauksessa.

Hyvinkään ABC palo
Hyvinkään ABC paloTimo Leponiemi/Yle

Ympäri vuorokauden asiakkaita palvelleella asemalla oli palon syttyessä henkilökunnan lisäksi noin kaksikymmentä asiakasta. Kaikki saatiin evakuoitua ulos rakennuksesta nopeasti.

Henkilökunnan jäsenet sanoivat, ettei mitään ollut tehtävissä.

Palomestari kertoo, että rakennuksen katto on suurimmaksi osaksi palanut. Suurimmat vahingot aiheutuivat kuitenkin siitä, että asemalle jouduttiin ajamaan usempi kymmenen säiliökuormallista vettä.

– Purkaminen ja uuden rakentaminen on todennäköisesti edullisempi vaihtoehto, kuin vanhan kunnostaminen, päivystävä palomestari Virtanen uskoo.

Hyvinkään ABC palo
Hyvinkään ABC palo Timo Leponiemi/Yle

Vieressä oleva Hankkijan pääkonttori ja myymälä saatiin rajattua palon ulkopuolelle, ja ne kärsivät osittain savuvahingoista.