Uber menetti toimilupansa Lontoossa

Viranomaisten mukaan Uberin toiminta on uhka yleiselle turvallisuudelle.

Uber
Uberin puhelinaplikaatio Kiinassa.
AOP

Kyytipalvelu Uber on menettänyt toimilupansa Lontoossa. Päätös astuu voimaan syyskuun lopussa. Uberilla on Lontoossa uutistoimisto Reutersin arvioiden mukaan yli 40 000 kuskia.

Taksiluvista päättävä Transport for London perustelee päätöstään sillä, ettei Uber kanna vastuutaan yleiseen turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

– Kaikkien Lontoossa toimivien yritysten pitää noudattaa sääntöjä ja odotamme niiltä korkeatasoista toimintaa asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi, Lontoon pormestari Sadiq Khan sanoi.

Lontoon perinteisiä mustia takseja pyörittävät yritykset ovat arvostelleet Uberia turvallisuussäädösten kiertämisestä sekä heidän elantonsa viemisestä.

– Transport for London ja kaupungin pormestari ovat antaneet periksi pienelle ryhmälle ihmisiä, jotka haluavat rajoittaa kuluttajien valintoja, Uberin Lontoon-toiminnan johtaja Tom Elvidge sanoi.

Uber on aiemmin ilmoittanut vetäytyvänsä muun muassa Suomesta, Tanskasta ja Unkarista. Yhdysvalloissa yritystä on syytetty naisten syrjinnästä ja kiusaamiskulttuurista. Uberin toimitusjohtaja ja perustaja Travis Kalanick joutui eroamaan syytösten johdosta aiemmin tänä vuonna.

Uberilla on 21 päivää aikaa valittaa päätöksestä ja se on ilmoittanut tekevänsä niin.

Lähteet: Reuters, AP