Punainen viiva -ooppera kiinnostaa solisteja

Punainen viiva –oopperan koelaulutilaisuus kiinnostaa solisteja ympäri Suomen. Kemissä Syväkankaan koululle saapui koelaulutilaisuuteen parikymmentä laulajaa.

Koelaulut
Oopperaohjaaja Laura Åkerlund.
Oopperaohjaaja Laura Åkerlund.Yle/ Jari Peltoperä.

Punainen viiva -oopperassa esiintyminen kiinnostaa suomalaisia solisteja. Oopperan ohjaaja Laura Åkerlund on tyytyväinen, että koelaulutilaisuuteen saatiin eri äänialoilta riittävästi solisteja.

– Punainen viiva on kulttiasemassa. Sitä esitettiin 70-luvulla, jolloin se nousi arvoon. Nyt saatiin kaikkia äänityyppejä koelaulutilaisuuteen ja Sallisen oopperaa kohtaan on selvästi kiinnostusta, kertoo Åkerlund.

Myös Kemin kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen on tyytyväinen hakijoiden tasoon.

– Saimme kovatasoisia laulajia koelaulutilaisuuteen. Nyt täytettäviä rooleja ovat nuori pappi, Kaisa, Jussi, Tiina, rovasti, Epra ja Pirhonen, sanoo Mankkinen.

Koelauluun piti valmistaa haluamastaan roolista pätkä, yksi vapaavalintainen aaria tai ote jostain 1940-luvun jälkeisestä teoksesta. Muutaman hengen raati kuuntelee esitykset ja tekee päätökset jo viikonvaihteen aikana, jotta teosta päästään harjoittelemaan.

Kemin kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen.
Kemin kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen.Yle / Jari Peltoperä.

Aulis Sallisen oopperassa päärooleissa Riikana ja Topina ovat mezzosopraano Virpi Räisänen ja baritoni Juha Kotilainen.

Pääroolien lisäksi agitaattori Puntarpään rooli on jo täytetty. Siinä nähdään tervolalaislähtöinen tenori Aki Alamikkotervo.

Esitykseen on jo kiinnitetty myös kaksi kuoroa, Meri-Lapin Oratoriokuoro sekä Tuiran kamarikuoro Oulusta.

Lisäksi esitykseen tarvitaan vielä väkeä kahteen puherooliin sekä kolmeen lapsirooliin.

Punaisen viivan kantaesityksestä Suomen Kansallisoopperassa tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta.

– Kyseessä on paikallisesti iso ponnistus ja kokonaisuus. Mukana on kaiken kaikkiaan satakunta ihmistä, kuorot ja orkesteri mukaan lukien, kertoo kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen.

Orkesteria johtaa Kemin kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari Erkki Lasonpalo ja teoksen ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund.

Punainen viiva esitetään Kemin Tervahallissa 23. 24. ja 26. maaliskuuta 2018.