Kiinalaismies muuttaa Helsinki–Vantaan lentokentälle – amerikkalainen mediajätti kiinnostui

Amerikkalainen CNN-mediajätti kertoi perjantaina Finavian kampanjasta, verraten kentälle muuttavan Ryan Zhun kokeilua The Terminal -elokuvaan, jossa päähenkilö asui, nukkui ja söi lentokentällä.

Finavia
Helsinki-Vantaa lentoasema.
Finavia

Lentoasemayhtiö Finavia on kertonut, että kiinalainen tv-tähti Ryan Zhu muuttaa Helsinki-Vantaan lentokentän terminaaliin asumaan kuukaudeksi tutustuakseen lentoaseman elämään.

Amerikkalainen mediajätti CNN piti markkinointitempausta niin kiinnostavana, että kertoi siitä matkailusivuillaan (siirryt toiseen palveluun). CNN huomauttaa, että useimmat meistä kauhistuvat ajatusta viettää lentoasemalla aikaa enempää kuin on tarpeellista.

CNN vertaa Ryan Zhun lentokenttäelämää näyttelijä Tom Hanksin tähdittämään, vuonna 2004 valmistuneeseen, The Terminal -elokuvaan, jossa päähenkilö asui lentokentällä.

Finavian mukaan kampanjassa halutaan yhdistää tosi-tv, kilpailuohjelmat ja sosiaalinen media. Kiinalaistähti Zhuta odottaa kentällä pieni puinen mökki koivumetsän äärellä. Hän saa päivittäin haasteita, joiden avulla hän kokeilee lentoaseman palveluita ja tutustuu suomalaiseen elämäntyyliin ja raportoi päivittäin kokemuksistaan. Zhun lentokenttämajailu alkaa lokakuun puolivälissä.