1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

"Pieni rakettimies ei ole täällä enää pitkään" – Trump ja Pohjois-Korea vaihtoivat lisää solvauksia

Pohjois-Korean ulkoministerin mukaan rakettien lento Yhdysvaltoihin on yhä väistämättömämpää.

Kim Jong-un ja Donald Trump. Kuva: KCNA ja EPA

Presidentti Donald Trump on häiriintynyt ja suuruudenhullu. Hän on suurin uhka maailmanrauhalle. Trumpin loukkausten takia käy yhä väistämättömämmäksi, että Pohjois-Korean raketit lentävät Yhdysvaltojen mantereelle.

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho ei säästellyt sanojaan, kun hän pääsi lauantaina vastaamaan Trumpin tiistaina pitämään sotaisaan yleiskokouspuheeseen.

– Trump itse on itsemurhatehtävällä, Ri sanoi YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa.

Rin mukaan Trump on tehnyt YK:sta gangsterien pesän, jossa vain rahalla on väliä ja verenvuodatus on arkipäivää. Pohjois-Korea on ärsyyntynyt pakotteista, joita YK:n turvallisuusneuvosto sääti sille uusimman ydinkokeen takia.

Lauantaina myös Kiina ilmoitti rajoittavansa kauppaa Pohjois-Korean kanssa pakotteiden takia. Se aikoo rajoittaa öljyjalosteiden vientiä ja lopettaa kokonaan tekstiilien tuonnin.

Trump vastasi Twitterissä

Donald Trump vastasi puheeseen samalla mitalla.

– Kuulin juuri Pohjois-Korean ulkoministerin puhuvan YK:ssa. Jos hän toistaa pienen rakettimiehen ajatuksia, he eivät ole täällä enää pitkään! Trump kirjoitti Twitterissä.

Trump kutsui tiistaina Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia rakettimieheksi, joka suorittaa itsemurhatehtävää.

Aiemmin lauantaina Yhdysvaltojen pommikoneet lensivät Pohjois-Korean itärannikkoa pitkin. Yhdysvaltojen ilmavoimat ei ole lentänyt tämän vuosituhannen puolella yhtä pohjoisessa Pohjois-Korean lähellä.

Pohjois-Koreassa taas havaittiin lauantaina pienehkö maanjäristys, jota Kiinan viranomaiset epäilivät alustavasti ydinkokeeksi. Kansanväliset tarkkailijat ja Etelä-Korea pitivät järistystä luonnollisena, ja myöhemmin myös Kiina muutti arviotaan.

Lue myös

Trump ja Kim haukkuvat toisiaan rakettimieheksi ja huru-ukoksi – Huomion hakua vai sodanlietsontaa?