Neljä henkilöä etenee haastatteluun Turun kaupunginjohtajahaussa

Tavoitteena on, että valtuusto valitsisi kaupunginjohtajan lokakuun puolivälissä.

kaupunginjohtajat
Turun vaakuna kaupungintalon oven yläpuolella.
Kalle Mäkelä / Yle

Turun kaupunginhallitus on päättänyt, ketkä Turun kaupunginjohtajaksi hakeneista kutsutaan haastatteluun.

Haastatteluun kutsutaan kokoomuksen edustajat Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve, Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies, Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Ville Itälä ja sosialidemokraattien leiristä Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Kaupunginjohtajaksi haki yhteensä 15 henkilöä.

Kaupunginhallituksen kokous oli nopea

Maanantaina ylimääräiseen kokoukseen saapunut kaupunginhallitus päätti haastateltavista nopeasti ja yksituumaisesti, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus.

– Muita henkilöitä ei esitetty haastatteluun, näistä henkilöistä keskusteltiin, kertoo Kattelus.

Haastattelut pidetään mahdollisimman pian ja niihin osallistuvat kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsenet sekä edustajat kaupunginhallitukseen kuulumattomista ryhmistä.

Kattelus toivoo, että valintaan ei liity ylimääräistä dramatiikkaa.

– Kyseessä on kaupungin kannalta yksi merkittävimmistä kysymyksistä. Siihen paneudutaan tarmolla, mutta toivon, että haku sujuu loppuun asti hienosti ja sujuvasti.

Uusi johtaja selvillä jo 16. lokakuuta

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus ei halua ennakoida, valitaanko kaupunginjohtaja lopulta valtuuston äänestyksellä vai syntyykö päätös mutkattomasti.

– En halua ennakoida valintatilannetta. Katsotaan nämä haastattelut ensin ja sitten pohditaan, ovatko näkemykset yhteneväisiä vai onko niissä suuriakin eroja.

Kaupunginhallituksen kokouksessa kaupunginjohtajan hakua käsitellään viikkoa ennen valtuuston kokousta. Jos valintaan tarvitaan lisäaikaa, kaupunginhallitus voi kokoontua myös ylimääräiseen kokoukseen 12. lokakuuta.

Valtuustossa uudesta kaupunginjohtajasta on tarkoitus päättää maanantaina 16.10.2017.