Sauli Niinistön kansalaisliikkeen vetäjä 156 000 allekirjoittajasta: "Onhan määrä mykistävä"

Heikki A. Ollilan mukaan Sauli Niinistön uudelleenvalintaa tukeva kansalaisliike perustettiin ylittämään puoluerajoja.

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö
Paula Vilén / Yle

Sauli Niinistön uudelleenvalintaa tukemaan perustettu kansalaisliike julkisti maanantaina puolilta päivin keräämiensä kannattajakorttien lukumäärän. Kortteja kertyi lopulta 156 000 kappaletta.

– Onhan määrä mykistävä, sanoo valitsijayhdistyksen vaaliasiamies Heikki A. Ollila tiedotteessa.

– Kampanja on sujunut hyvin. Meitä on ollut tuhansia vapaaehtoisia työtä tekemässä ja tulos on sen mukainen. Väkeä on liikkunut ja vastaanotto on ollut todella hyvä.

Urakan vetäjiin kuuluva kangasalalainen kokoomusvaikuttaja Heikki A. Ollila sanoo, että kansalaisliike perustettiin juuri rajoja ylittämään.

– Tiedettiin, että Niinistöllä on erittäin korkea kannatus, huomattavasti korkeampi kuin millään puolueella Suomessa, ja haluttiin näin antaa niille kannattajille matalampi, helppo kynnys lähteä mukaan vaalityöhön. Jotka eivät ole samasta puolueesta lähtöisin eivätkä saman puolueen kannattajia.

Kampanjointia kesätapahtumissa

Ehdokkuuden vähimmäisraja on 20 000 tukijaa ja kokoomuksen jäsenmäärä on noin 34 000. Tämän rajan selvä ylittäminen osoittaisi Sauli Niinistön uudelleenvalinnalle puoluerajat ylittävää kannatusta, arvioi Ollila.

– Kyllä se tuolla toreilla ja turuilla on näkynytkin, että hyvin paljon on tullut ihmisiä, jotka ihan avoimesti kertovatkin, että heillä on eri tausta, mutta pitävät ehdokasta niin hyvänä eivätkä näe mitään syytä tässä vaiheessa lähteä uusia ehdokkaita katsomaan, kun homma on hyvin pelannut.

Kannatuskortteja on kerätty mm. erilaisissa tapahtumissa kesän aikana, kertoo Heikki A. Ollila.

– Sitä on tehty erilaisissa tapahtumissa, Suomihan on täynnä kesätapahtuma. Sen lisäksi ihmiset ovat saaneet netistä printtailla näitä kortteja täytettäväksi. He ovat keränneet ystäviltään ja tietenkin täyttäneet itse. On myös ollut ihan erillisiä kesätapahtumia turuilla ja toreilla.

Maanantaina ilmoitettu allekirjoitusten määrä ei ole ihan lopullinen, uskoo Ollila.

– Se on tarkka määrä tässä vaiheessa, mutta varmasti niitä tippuu vielä edelleenkin jonkin verran. Suuruusluokka on selvä.