1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maksumuistutus

Varman vuokralaiset saivat jopa tuhansien eurojen aiheettomia laskuja perintäyhtiöltä – "Syynä tietojärjestelmän virhe"

Varman laskutusta hoitava perintäyhtiö lähetti tuhansia kirjeitä, joissa väitettiin, että vuokralaiselta olisi jäänyt jopa kolmen kuukauden vuokra maksamatta.

maksumuistutus
Perintälasku
Yle

Vakuutusyhtiö Varman vuokralaiset ovat saaneet perättömiä maksuhuomautuksia perintäyhtiö Lindorffilta. Asukkaat ovat saaneet perintäyhtiöltä kirjeitä, jonka mukaan heillä olisi vuokria maksamatta kolmelta kuukaudelta.

Aiheettomia maksuhuomautuksia on lähtenyt asiakkaille viime viikolla vakuutusyhtiön tietojärjestelmän virheen takia, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Tarkkaa tietoa kirjeiden määrästä Tomperilla ei ole, mutta hän arvioi niitä olevan tuhansia. Yksi asiakas on voinut saada useampia kirjeitä. Kaikkiaan Varmalla on Suomessa nelisen tuhatta vuokra-asuntoa.

Varman laskutusta hoitavan Lindorffin lähettämien maksuhuomautusten loppusummat eivät ole aivan pieniä, kun kyse on useamman kuukauden vuokrista.

– Kun vuokra voi olla vaikka 800 euroa kuussa, niin loppusumma voi olla esimerkiksi 2 400 euroa, Tomperi sanoo.

Perintäyhtiöltä tuleva kirje maksamattomasta tuhansien eurojen laskusta voi säikäyttää, vaikka kyse olisikin maksuhuomautuksesta eikä varsinaisesta perintäkirjeestä, hän myöntää.

– Kyllä sitä säpsähtää varmasti, vaikka tietäisi maksaneensa laskun. Olemme tosi pahoillamme, varmasti aiheuttaa turhaa säikähdystä, jos pääsääntöisesti hoitaa asiansa hyvin.

Oikaisukirje tulee perässä

Tomperin mukaan kirjeen saaneiden ei tarvitse huolestua.

– Kaikille kirjeen saaneille on lähtenyt Lindorffin toimesta viime perjantaina infokirje tai tekstiviesti, jossa kerrotaan, että maksumuistutus on aiheeton, Tomperi sanoo.

Jos laskun on jo ehtinyt maksaa aiheettoman kirjeen perusteella uudestaan, rahat palautetaan maksajalle, Tomperi sanoo.

– Tästä voi myös olla yhteydessä Lindorffin asiakaspalveluun, hän neuvoo.

Tavallisesti yhtiö lähettää Tomperin mukaan muutamia satoja maksuhuomautuksia kuukaudessa.

Lue seuraavaksi