Huvipuisto kutoo Suomeen uutta sisäleikkipuistojen verkkoa – tähtäimessä neljä kaupunkia

Seuraava Actionpark-puisto rakennetaan Lahteen. Puistoja suunnitellaan myös Kotkaan ja Lappeenrantaan.

huvipuistot
Tykkimäki Actionpark on sisäaktiviteettipuisto Kouvolassa
Petri Niemi / Yle

Tykkimäen vapaa-aikakeskus suunnittelee avaavansa useita uusia sisäleikkipuistoja.

Huvipuistoyhtiön ensimmäinen Actionpark-puisto avattiin vuosi sitten Kouvolassa, ja kokemukset ovat olleet hyviä. Sisäleikkipuistossa on esimerkiksi trampoliineja, volttimonttuja ja temppupotkulautarata.

– Kokemukset Kouvolasta ovat olleet kovin positiivisia, joten teimme päätöksen Actionparkien perustamisesta myös Kouvolan ulkopuolelle, sanoo Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Seuraava puisto avataan Lahteen ensi talvena. Puisto tulee Launeen Prisman kanssa samoihin tiloihin.

Kaakon kaupungit jonossa seuraavina

Kymen Seudun Osuuskauppa on yksi Tykkimäen suurimmista omistajista. Sekä kaupan että sisäleikkipuiston on ajateltu hyötyvän toisistaan asiakasvirtojen houkuttelijana, kun Actionpark-vierailut onnistuvat kauppareissun yhteydessä.

Lahden sisäleikkipuiston rakentaminen maksaa noin miljoona euroa.

Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen kertoo suunnitelmissa siintävän vastaavanlaiset huvittelupaikat myös Kotkaan ja Lappeenrantaan.

Säästä valittaminen loppui

Kouvolan Tykkimäellä säästä nuriseminen on lopetettu sen jälkeen, kun Actionpark avattiin viime lokakuussa. Sisäleikkipuisto on paikannut huvipuistoyhtiön taloutta etenkin sateisinä ja kylminä kesinä, jolloin huvipuistossa ja vesipuistossa väkeä on käynyt vähemmän.

– Nyt täältä löytyy puisto joka säätyypille eli vanha tuttu Tykkimäen huvipuisto ja Aquapark, joka toimii parhaiten helteillä sekä uusimpana Actionpark, joka tuntuu toimivan parhaiten silloin, kun on kaikkein kurjimmat kelit. Kun sää on ollut kylmä ja sateinen, Aquaparkiin ei mene kukaan tai vain muutama asiakas. Sen sijaan Actionpark on silloin ihan tupaten täynnä, Tykkimäen vapaa-aikakeskuksen toimitusjohtaja Sakari Pasanen kommentoi kesällä.

Sisäaktiviteettipuistot eri puolilla Suomea kilpailevat perheiden vapaa-ajasta ja yrittävät innostaa ihmisiä liikkumaan.

Lahdessa kilpailu kävijöistä on kovaa. Tänä vuonna kaupunkiin on auennut trampoliinipuisto Trampolin Park (siirryt toiseen palveluun) ja rakenteilla on pohjoismaisen ketjun Leo's Leikkimaa (siirryt toiseen palveluun). Myös Hoplop-ketjun (siirryt toiseen palveluun) puisto on hiljan muuttanut uuteen paikkaan ja uusiutunut.