Sonkajärvi päätyi sittenkin purkamaan kunnantalon

Vielä keväällä valtuusto päätti kunnanviraston peruskorjauksesta. Nyt asiaa on harkittu uudelleen.

Sonkajärvi

Sonkajärven kunta on päätynyt purkamaan huonokuntoisen kunnantalon. Virastotalossa on sisäilmaongelmia ja työsuojelutarkastuksessa on todettu sisäilman aiheuttavan työntekijöille terveysvaaran.

Kunnanvaltuusto päätti maanantaina talon purkamisesta, henkilöstön siirrosta väistötiloihin ja uuden kunnantalon suunnittelun aloittamisesta.

Sonkajärven valtuusto päätti viime keväänä peruskorjata virastotalon. Korjauksen hinta on kohonnut sen jälkeen 1,7 miljoonasta 1,9 miljoonaan euroon. Vuosi sitten korjauksen hintalapuksi arvioitiin 1,2 miljoonaa euroa.

Samalla on selvinnyt, ettei kunnan johtokeskukseksi tarvita enää kunnantalon kellarissa olevan väestönsuojan kaltaisia tiloja. Lisäksi korjauksessa on riski, ettei kaikkia ongelmia saada korjattua.

Valtuusto käsitteli syyskuussa kahdessa iltakoulussaan neljää muuta vaihtoehtoa virastotalon sijoittamiseksi. Taloudellisimmaksi, toiminnallisesti tarkoituksenmukaisimmaksi sekä terveellisen työympäristön kannalta varmimmaksi vaihtoehdoksi on todettu kokonaan uuden virastotalon rakentaminen.

Nykyisin Sonkajärven kunnanviraston toimistotilojen tarve on noin 500 neliömetriä. Lisäksi tarvitaan noin 150 neliön varastotilat sekä kokoustilat kunnanhallitusta ja valtuustoa varten. Nykyisessä virastotalossa neliöitä on 3700 eli paljon enemmän kuin on nykyisin tarpeen.

Juttua muokattu 26.9. klo 10.34: Asia oli nyt kunnanvaltuuston käsittelyssä, ei kunnanhallituksessa, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.