Retkeilijäpariskunnan etsinnät jatkuvat Savukoskella Itä-Lapissa

Helikopteria ei pystytty maanantaina käyttämään sääolojen vuoksi.

Kadonneiden henkilöiden etsinnät
Kokonjärvi
Kemihaaran erämaata.Esko Puikko / Yle

Savukoskella jatketaan kadoksissa olevan retkeilijäpariskunnan etsintöjä. Poliisi kertoo, että etsinnöissä ei maanantaina voitu käyttää helikopteria sääolojen vuoksi.

Myös tiistaina Rajavartiolaitoksen kopteri on valmiudessa, ja sitä käytetään etsinnöissä mahdollisuuksien mukaan. Kadonneita etsii kaksi poliisin koirapartiota. Tiistaina myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä tulee avuksi.

Iäkkään, 1940-luvulla syntyneen oululaispariskunnan katoamisesta ilmoitettiin sunnuntaina. Heistä on tehty havainto viimeksi puolitoista viikkoa sitten retkeilyreitillä Keskirovien kohdalla. Sieltä pariskunta oli lähtenyt kävelemään kohti Kemihaaraa. Keskirovilta on Kemihaaraan noin 8 kilometrin matka.

Kämpiltä ei saatu tietoa

Etsinnät aloitettiin heti katoamisilmoituksen antamisen jälkeen sunnuntaina ja poliisi kävi jokaisella alueen kämpällä saamatta niistä lisätietoa. Myös alueella tavattuja retkeilijöitä jututettiin, mutta uutta tietoa ei saatu kadonneista. Poliisi kertoo, että pariskunnan omaisilla ei ole ollut pariin viikkoon tietoa retkeilijöiden olinpaikasta.

– He eivät ole olleet tietoisia pariskunnan liikkeistä parin viikon ajalta, eli olemme aika vähäisten tietojen varassa, Lapin poliisin viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoi maanantaina.

Pariskunnan käytössä ollut matkailuauto on pysäköitynä Kemihaarassa pysäköintialueella.

Kadonneet ovat Reino Määttä, jonka vaatetuksena on sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki, sekä Hilkka Oikarinen, jonka vaatetuksena on valkoinen hupullinen takki ja punaiset saappaat.

Vettä ja marjoja luonnossa

Itä-Lapissa lämpötilat ovat pysytelleet viime viikon aikana plussan puolella, ja kadonneilla on mahdollisuudet selvitä erämaassa.

– Metsässähän on marjoja ja vettä saatavilla. Jos ovat kokeneita eränkävijöitä ja tottuneita retkeilemään niin kyllähän siellä pärjää. Mutta jos ovat pahasti eksyksissä niin hätäännyshän siellä saattaa tulla, Kelloniemi sanoo.

Poliisi pyytää havaintoja kadonneista puhelinnumeroon 0295416866.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus