1. yle.fi
  2. Uutiset

Talousvaikeuksista kärsineen Nextjetin lentojen jatko yhä vaakalaudalla

Myös Suomessa lentävä Nextjet ei ole vielä toimittanut tarvittavaa hakemusta Ruotsin ilmailuviranomaisille, vaikka sen toimilupa on umpeutumassa marraskuussa.

Kotimaan uutiset
Nextjetin lentokone Porin lentokentällä.
Nextjetin kone Porin lentoasemalla.Karri Laihonen / Yle

Suomessakin toimiva ruotsalainen lentoyhtiö Nextjet ei ole vielä toimittanut Ruotsin ilmailuviranomaiselle hakemusta jatkoluvasta.

Ruotsin ilmailuviranomainen perui Nextjetin lentoluvan talousongelmien takia loppukesällä. Tällä hetkellä yrityksellä on väliaikainen lupa, joka on voimassa vain marraskuun puoliväliin saakka.

Rahaa osakeannilla

Nextjet kertoi toimiluvan perumisen jälkeen vahvistavansa talouttaan nykyisille omistajilleen suunnatulla osakeannilla. Ilmailuviranomainen ei kuitenkaan ole saanut tietoja, miten pääomitus on käytännössä vaikuttanut yhtiön toimintaan.

– Odotamme parhaillaan yhtiöltä hakemusta, mutta emme ole vielä saaneet sitä. Kun se tulee, arvioimme, täyttääkö yhtiön taloustilanne toimilupaehtojen vaatimukset, yksikön päällikkö Simon Posluk Ruotsin liikennevirastosta sanoo.

Odotamme parhaillaan yhtiöltä hakemusta, mutta emme ole vielä saaneet sitä.

Yksikön päällikkö Simon Posluk

Isot tappiot

Nextjet teki viime vuonna 18 miljoonan kruunun, eli 1,9 miljoonan euron tappiot (siirryt toiseen palveluun). Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisoi elokuun alussa (siirryt toiseen palveluun), että Nextjetin tilintarkastaja piti tilannetta niin vakavana, että epäilee yrityksen kykyä jatkaa liiketoimintaansa.

Nextjet lentää Suomessa Porista Helsinkiin ja Tukholmaan sekä Tukholmasta Turkuun ja Kruunupyyhyn. Yhtiö liikennöi myös Turusta Maarianhaminaan sekä Oulusta Göteborgiin Luulajan ja Sundsvallin kautta ja Oulu-Luulaja-Tromssa -yhteyttä Arctic Airlinkin operaattorina.

Porin kaupunki maksaa Nextjetille markkinointitukea sen lentojen ylläpitämiseksi. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoi äskettäin olevansa vakuuttunut, että Nextjetin lennot jatkuvat yhtiön vaikeuksista huolimatta.

Lue seuraavaksi