1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemikaalivuoto Kauniaisten uimahallilla – vuoto saatiin tukittua ja uimahalli avattiin

Kauniaisten uimahallin parkkipaikalle vuoti noin tuhat litraa hypokloriittia rikkoutuneesta säiliöstä. Aamupäivällä eristetty uimahalli avattiin jälleen iltapäivällä.

Kemikaalivuoto
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kauniaisten uimahallin parkkipaikalla on tapahtunut aamupäivällä vaarallisen aineen onnettomuus.

Pelastuslaitoksen mukaan uimahallin parkkipaikalla siirrettiin kemikaalisäiliötä, joka rikkoutui tiputtuaan kuljetusauton kyydistä. Säiliöstä vuoti hallin alaparkkipaikalle noin tuhat litraa hypokloriittia.

Uimahalli tyhjennettiin aamupäivällä asiakkaista ja viranomaiset eristivät uimahallin alueen. Onnettomuudesta ei ole Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan aiheutunut tiedossa olevia henkilövahinkoja.

Vuoto saatiin tukittua iltapäivällä.

– Aine laimennettiin vedellä ja huuhdeltiin viemäriin. Ei tuo tuosta höyrystynyt tai aiheuttanut mitään ongelmaa, kun se oli ulkotiloissa asfaltilla, kertoo pelastustoiminnan johtaja Marko Danielsson.

Uimahalli saatiin klo 13 aikaan avattua jälleen uimareille.

– Aika näyttää aiheuttaako tuo ympäristössä mitään. Asiantuntijan mukaan ei pitäisi, kun laitettiin sen verran vettä perään.

Paikalla oli useita Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköitä sekä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kemikaalintorjuntayksikkö.

Kauniaisten uimahalli sijaitsee osoitteessa Asematie 26.

Lue seuraavaksi