1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. julkisuuden henkilöt

Pettynyt gladiaattori ja tosi-tv-stara vaihtoi reservin siviilipalvelukseen: "Minua ei kutsuttu kertaamaan"

Armeijan käynyt mutta äskettäin siviilipalvelukseen vaihtanut Aki Manninen arvostelee puolustusvoimia maanpuolustushenkisten reserviläisten unohtamisesta.

julkisuuden henkilöt
Aki Manninen
Aki Manninen pettyi puolustusvoimiin ja siirtyi sivariksi.Yle

Armeijan suorittaneiden reserviläisten vaihtaminen siviilipalvelukseen on yleistynyt merkittävästi viime vuosina. Yksi vaihtajista on entinen reservin alikersantti, gladiaattorikisasta ja tosi-tv-ohjelmista tuttu Aki Manninen.

Manninen on parhaillaan siviilipalveluksen täydennyspalveluskoulutuksessa Porissa, jonne siviilipalveluskeskus on laajentanut koulutustaan kasvaneen kysynnän takia.

Olisin halunnut päivittää tietoni, jotta tiedän, miten toimitaan etulinjassa, kun tilanne tulee.

Aki Manninen

– Viitenä viime vuotena olen laittanut tiedoksi halukkuuteni kertausharjoituksiin. Olen halunnut kertaamaan, koska vuoden 1995 jälkeen monet asiat ovat kehittyneet ja minä olen tulenjohdon aliupseeri. Olisin halunnut päivittää tietoni, jotta tiedän, miten toimitaan etulinjassa, kun tilanne tulee, Manninen selvittää.

Ei kutsua – siirto sivariin

Manninen kertoo tehneensä ratkaisun siviilipalvelukseen siirtymisestä, kun kutsua kertaamaan ei kovasta yrityksestä huolimatta kuulunut.

– Jos puolustusvoimat ei kaipaa salskeaa kaveria, siviilipalveluksessa varmaan löytyy tehtävä, jossa olen kriisin aikana omimmillani, Manninen sanoo.

Jos puolustusvoimat ei kaipaa salskeaa kaveria, siviilipalveluksessa varmaan löytyy tehtävä, jossa olen kriisin aikana omimmillani.

Aki Manninen

Aki Manninen sanoo, ettei hänen armeija-aikaisista kavereistaan kukaan ole hänen tietojensa mukaan päässyt kertausharjoituksiin. Hän kertoo puhuvansa asiasta julkisesti, jotta puolustusvoimat muuttaisi toimintatapojaan.

– Olen tällä hetkellä julkisuuskuvalla sellaisella tasolla, että tämä varmasti tullaan kuulemaan, Manninen sanoo.

Lue seuraavaksi