1. yle.fi
  2. Uutiset

Facebook voidaan kieltää Venäjällä ensi vuonna

Sosiaalisen median toimijoiden on käytettävä ensi vuonna Venäjällä paikallisia palvelimia henkilötietojen tallentamiseen.

Venäjä
Facebookin logo.
Ritchie B. Tongo / EPA

Venäjän viranomaiset uhkaavat kieltää yhteisöpalvelu Facebookin ensi vuonna, ellei yhtiö noudata maan tietojen säilyttämistä koskevaa lakia.

Vuonna 2014 hyväksytyn lain mukaan käyttäjiensä henkilötietoja keräävien sosiaalisten medioiden on säilytettävä kyseisiä tietoja venäläisillä nettipalvelimilla.

Verkostoitumispalvelu LinkedIn ei ole hyväksynyt määräystä ja Venäjän verkkoviestintää valvova Roskomnadzor kielsi sen toiminnan viime vuoden marraskuussa.

– Jokaisen on noudatettava lakia. Vuonna 2018 kaikki on varmasti niin kuin pitääkin, sanoi Roskomnadzorin johtaja Aleksander Zharov toimittajille tänään tiistaina.

– Joko saamme lain käytäntöön tai yhtiö joutuu lopettamaan toimintansa Venäjän federaation alueella, kuten LinkedInille valitettavasti kävi, Zharov jatkoi.

Pikaviestipalvelu Twitter on jo ilmoittanut Roskomnadzorille, että se pyrkii saamaan järjestelmänsä Venäjän lain edellyttämään kuntoon ensi vuoden puoliväliin mennessä.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi