Rooman alueella nähty sudenpentuja ensimmäistä kertaa sataan vuoteen – Uros nimettiin Romulukseksi

Sudet metsästettiin Italiasta lähes sukupuuttoon 1970-luvulle mennessä, mutta pääkaupungin pohjoispuolella säilyneestä populaatiosta lienee vaeltanut yksilöitä Rooman lähelle.

eläimet
Kaksi nuorta sutta Castel di Guidon luonnonsuojelualueella lähellä Roomaa.
Kaksi nuorta sutta Castel di Guidon luonnonsuojelualueella lähellä Roomaa italialaisen luontojärjestön kuvassa.LIPU / EPA-EFE

Rooman historiallinen tunnuseläin susi on tehnyt paluun kaupungin lähialueille, kertovat italialaismediat.

Castel di Guidon villieläinreservin piilokamerat ovat tallentaneet susiperheen, johon kuuluu naaras, uros ja kaksi pentua. Vanhemmat havaittiin jo vuonna 2013, ja nyt ne ovat saaneet pentuja. Uros on nimetty Romulukseksi Rooman perustamislegendan mukaisesti.

Sudet metsästettiin Italiasta lähes täysin 1960-luvun loppuun mennessä, jolloin koko maassa oli jäljellä enää 100–150 sutta, kertoo Il Giornale (siirryt toiseen palveluun) -lehti. Vuonna 1971 eläin sai suojelustatuksen ja sen metsästys kiellettiin, minkä jälkeen kanta on kasvanut arviolta 1 600:aan.

Italian The Local -sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan eläimet lienevät vaeltaneet Rooman lähistölle Bracciano-järven ympäriltä, jossa on pitkään ollut susipopulaatio.

Paikallisen LIPU-järjestön mukaan sudet ovat vaeltaneet alueelle omatoimisesti. Aikuiset sudet poistuvat tyypillisesti laumasta ja etsivät uusia elinalueita, kun ne tulevat täysikasvuisiksi.

Mytologinen legenda kertoo, että Rooman perustivat vuonna 753 ennen ajanlaskun alkua kaksoisveljekset Romulus ja Remus, jotka kasvatti naarassusi.

Juttua korjattu kello 8.41: Romulus ja Remus eivät olleet susiveljeksia legendan mukaan, vaan heidät kasvatti naarassusi.