Hei sodankyläläinen! Pitäisikö Sodankylästä tehdä kaupunki?

Sodankyläläiset pääsevät kertomaan mielipiteensä siitä, pitäisikö kunnasta tehdä kaupunki.

Sodankylä
Kunnanvaltuutettu Pekka Heikkinen (kok.) ehdottaa, että Sodankylä hakisi kaupunkioikeuksia.
Aloitteen on tehnyt Sodankylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Heikkinen (kok.).Jorma Korhonen / Yle

Kuntalaiset voivat antaa kommentteja asiasta kuntalaisraadissa vajaan kahden viikon kuluttua 11. lokakuuta.

Kuntalaisraadissa ovat mukana Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesonen sekä kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen edustajat ja kuntalaisia. Tilaisuus on avoin kaikille kuntalaisille. Tilaisuudessa keskustelua ohjaavat kuntalaisten esittämät kysymykset. Kysymyksiä voi esittää paikan päällä sekä lähettää tilaisuuden aikana Whatsapin ja Osallistuva Sodankylä - Facebook-ryhmän kautta. Tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä myös etukäteen sähköpostilla.

Lisäksi kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä hymiöäänestyksellä. Sodankylän ruokakauppoihin tulee lokakuun puolivälin jälkeen laitteet, joilla kuntalaiset voivat nappia painamalla ilmaista, tulisiko Sodankylästä tehdä kaupunki vai ei. Laitteet ovat tässä käytössä 29. lokakuuta saakka.

Kunta jakaa tietoa kaupunki-nimityksen käyttöönottoon liittyvistiä muutoksista sekä mahdollisista vaikutuksista keskiviikosta lokakuun puoliväliin saakka. Tietoa löytyy sekä paikallislehti Sompiosta, että Sodankylän kunnan kotisivuilta ja sosiaalisesta mediasta. Nimityksen käyttöönottoon liittyvää infoa pyörii myös Sodankylän S-marketin edessä olevalla sähköisellä mainostaululla.

Lopullisesti asiasta päättää kunnanvaltuusto.

Sodankylän kunnanvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Pekka Heikkinen (kok.) teki viime valtuustokauden viimeisessä kokouksessa toukokuun lopussa valtuustoaloitteen kaupunki-nimityksen käyttöönotosta Sodankylässä.