Kolme lappilaista paikallislehteä vaihtaa omistajaa

Kajaanilainen perheyhtiö ostaa Luoteis-Lapin, Kittilälehden ja Enontekiön Sanomat.

media
Luoteis-Lappi, Kittilälehti ja Enontekiön Sanomat.
Bikka Puoskari / Yle

Suomalainen Lehtipaino -konserniin kuuluva SLP Kustannus Oy on ostanut Heikki Peura Oy:n ja Kittilämedia Oy:n julkaisemat lehdet Luoteis-Lapin, Kittilälehden ja Enontekiön Sanomat. Lisäksi konsernin emoyhtiö Suomalainen Lehtipaino Oy on kasvattanut omistustaan Lapin Lehtikustannus Oy:ssä, jonka lehtiä ovat Inarilainen, Saariselän Sanomat ja Sompio. Kauppojen jälkeen omistus Lapin Lehtikustannuksessa nousee 67 prosenttiin ja siitä tulee Suomalainen Lehtipaino -konsernin tytäryhtiö.

SLP Kustannus on jo aiemmin julkaissut Lapissa kaupunkilehti Koti-Lappia, jota jaetaan Kemijärvellä, Sallassa, Pelkosenniemellä ja Savukoskella. Suomalaisen Lehtipainon tytäryhtiöt julkaisevat myös Meän Tornionlaaksoa ja kaupunkilehti Kemi-Torniota Lounais-Lapissa.

Suomalainen Lehtipaino -konsernin lehtiä julkaistaan nyt Lapin 18 kunnassa, kun kuntia on kaikkiaan 21.

– Meillä on nyt kontakti suurimpaan osaan Lappia. Tämä luo hyvän pohjan sekä kustannustoiminnan että uusien liiketoimintojen kehittämiseen Pohjois-Suomessa, Suomalainen Lehtipaino Oy:n ja SLP Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila sanoo tiedotteessa.

– Tunturi-Lapin paikallislehdet saivat nyt nimenomaan paikallisen tiedottamisen osaajan uudeksi omistajaksi, lehdet myynyt kustantaja sekä Luoteis-Lapin päätoimittaja Heikki Peura kertoo.

Peuran mukaan ratkaisu mahdollistaa lehtien vireän ja paikallisen toiminnan jatkossakin.

Suomalainen Lehtipaino -konsernin toimialue ulottuu Lapista Koillismaan kautta Kainuuseen. Koillismaalla yhtiö kustantaa Koillismaan uutiset -lehteä. Kainuussa SLP Kustannuksen lehtiä ovat Kainuun Sanomat, Koti-Kajaani, Ylä-Kainuu, Kuhmolainen ja Sotkamo-lehti.

Suomalainen Lehtipaino -konserni on kajaanilainen sanomalehtien painamiseen, jakeluun ja kustantamiseen erikoistunut perheyhtiö. Sen omistuksessa on kahdeksan tilattavaa paikallislehteä, viisi kaupunkilehteä, useita matkailumarkkinointilehtiä ja yksi maakuntalehti. Suomalainen Lehtipaino tytäryhtiöineen työllistää Pohjois-Suomessa yhteensä noin 170 henkeä.