Poliisi käytti asetta Huittisissa takaa-ajon jälkeen – syyttäjä ei aloita esitutkintaa

Poliisi joutui ampumaan takaa-ajettua, joka oli käyttänyt poliisia vastaan asetta.

Kuva: Tiia Hemminki / Yle

Syyttäjä ei aloita esitutkintaa tapauksesta, jossa poliisi joutui käyttämään asetta Huittisissa ottaessaan kiinni takaa-ajettua henkilöä.

Kiinniotettu henkilö haavoittui tilanteessa mutta ei saanut hengenvaarallisia vammoja. Tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Petri Rautio toteaa, että tilanteeseen osallistuneet ja voimankäytöstä vastanneet poliisit eivät ole toimineet lainvastaisesti tai rikkoneet virkavelvollisuuttaan.

Poliisi käytti asetta, sillä kiinniotettava henkilö oli käyttänyt asetta poliisia vastaan. Poliisi oli ensin yrittänyt saada vastarinnan murrettua lievemmillä keinoilla. Syyttäjän mukaan poliisilla ei ole kiinniottotilanteessa ollut muuta mahdollisuutta kuin käyttää asetta.

Pitkä takaa-ajo

Tapaukseen liittyen Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi viime viikolla 25-vuotiaan miehen ja 38-vuotiaan naisen. Tapahtumat saivat alkunsa Nokialla, kun rattijuopumusepäilyä selvittämään mennyttä poliisia kohti ammuttiin autosta. Seurasi takaa-ajo, jonka aikana pakoautosta ammuttiin useita kertoja poliisipartioita kohti.

Poliisi sai auton pysäytettyä vasta Huittisissa. Takaa-ajetut vangittiin todennäköisin syin epäiltynä neljästä murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään kahdesta ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä varkaudesta.