Tunnistatko käärmekuusen, siperiansembran, makedonianmännyn tai douglaskuusen? Riihimäelle istutettiin Suomi 100 -metsä

Riihimäellä kasvaa tulevina vuosina taimikosta erikoinen puistometsikkö, jossa voi tutustua eksoottisiinkin puulajeihin.

Riihimäki
opastaulu Suomi 100 metsään
Suomi 100 -puistometsä nousee Riihimäen itäiseen kaupunginosaan, Pohjankorpeen.Timo Leponiemi / Yle

RiihimäkiRiihimäkeläiset ovat saaneet oman Suomi 100 -metsän. Tosin metsä on vasta pieninä taimina.

Riihimäen Pohjankorpeen on istutettu Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi sata puuntainta. Suomi 100-metsään laitettiin kasvamaan erilaisia koivuja, kuusia ja mäntyjä.

Toiveena on, että kaupunkilaiset kävisivät ahkerasti tutustumassa juhlametsässä kasvaviin puihin, sanoo Riihimäen 4H-yhdistyksen puheenjohtaja Petri Lahtinen.

Pieni käärmekuusentaimi kiinnitettynä tukipuuhun
Vie pitkään ennen kuin puistometsä on kasvanut ylös.Timo Leponiemi / Yle

– Parasta olisi jo päiväkodin ja peruskoululaiset biologin tunneilla kävisivät opettajien kanssa tällä retkellä ja tutustuisivat eri puulajeihin, joita tänne on istutettu.

Lahtinen arvelee, etteivät edes metsäalan ammattilaiset kykene tunnistamaan taimikosta kaikkia eri lajeja, joita Suomi 100-metsään on istutettu.

Pohjankorpeen nousee rauduskoivua, hieskoivua, visakoivua, metsäkuusta, käärmekuusta, mustakuusta, siperiansembraa, makedonianmäntyä, metsämäntyä sekä douglaskuusta.

Kaupunkipuistikko (siirryt toiseen palveluun) on tehty yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen 4H-yhdistyksen ja Riihimäen-Hyvinkään seudun metsätilaomistajien kanssa.