1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Länsimetro

HSL jatkaa suoria bussiyhteyksiä Helsingin ja Espoon välillä vielä kuukausia – kulki länsimetro tai ei

Päätös ei tarkoita, etteikö metro liikennöisi jo huomattavasti aikaisemmin, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

HKL on toivonut, että länsimetro kulkisi lokakuussa. Kuva: Kai Jaskari / Yle

Helsingin seudun liikenne HSL jatkaa suoria bussiyhteyksiä Helsingin ja Espoon välillä ainakin vuodenvaihteeseen asti – länsimetron mahdollisesta aloituksesta huolimatta.

Asiasta uutisoi keskiviikkona muun muassa Länsiväylä (siirryt toiseen palveluun)-lehti, ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi vahvistaa tiedon Yle Uutisille.

Länsiväylä kirjoittaa otsikossaan HSL:n varautuvan siihen, että länsimetro ei kulje vielä tänäkään vuonna. Aivan näin yksinkertainen asia ei kuitenkaan ole, Rihtniemi sanoo Ylelle.

– Me olemme siirtäneet bussi- ja liityntäliikenteen aloittamisen vuodenvaihteeseen. Mutta se ei välttämättä tarkoita, etteikö metro liikennöisi jo huomattavasti aikaisemmin, hän toteaa ja jatkaa:

– Bussiliikennöitsijät tarvitsevat kaksi kuukautta aikaisemmin tiedon siitä, jatkuuko liikenne vai ei. Toisaalta joulukuun alku on huono aika tehdä isoja muutoksia, kun on paljon sellaisia joukkoliikenteen käyttäjiä, jotka eivät käytä joukkoliikennettä jatkuvasti.

Sen takia HSL tuli siihen tulokseen, että vuodenvaihde on parempi aika siirtyä kokonaan liityntäliikenteeseen, Rihtniemi perustelee.

– Mutta sitä ennen on kyllä tarkoitus, että nykyisenkaltainen bussiliikenne ja metro liikennöivät useamman viikon ajan päällekkäin.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen eli HKL:n uusin toive on ollut, että länsimetro kulkisi lokakuun aikana. Lopullisesti matkustajaliikenteen aloittamisesta tiedottaa kuitenkin HSL.

Eilen tiistaina kerrottiin, että jatkuvat sähköviat saattavat viivästyttää metron aloitusta ja länsimetron hallinnan siirtoa HKL:lle odotellaan edelleen.