1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Saunaravintola Jyväskylän satamaan kahden vuoden päästä – hyödyntää samaa ideaa kuin Löyly

Hankkeen taustalla on Jyväskylän kaupunki.

Havainnekuva Jyväskylän satamankärjen saunaravintolasta. Kuva: Oopeaaa

Saunamaakunta Keski-Suomi on saamassa vihdoin käyntikorttinsa: Jyväskylän kaupunki on tehnyt sopimuksen Satamankärkeen sijoittuvasta, aikaisintaan kesäksi 2019 valmistuvasta saunaravintolasta Sauna Finland Holding Oy:n kanssa.

Yhtiö rakentaa satamaan Lumo Nordic -konseptiksi nimetyn saunaravintola-rakennuksen, jota se tulee myös pyörittämään. Malli hyödyntää samaa ideaa kuin Helsingin Hernesaaren rannassa sijaitseva Löyly .

Satamankärjestä suunnitellaan todellista olohuonetta ja kokemiskeskusta saunoineen.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto

Lutakon Satamankärkeä koskevia suunnitelmia on Jyväskylässä pyöritelty jo useamman vuoden ajan, ja kokonaisuudessaan Lutakon aluetta on rakennettu viime vuosina valtavasti.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toivoo, että Satamankärki täydentää ajatusta saada alueesta viihtyisä tapahtuma- ja oleskelualue.

– Satamankärjestä suunnitellaan todellista olohuonetta ja kokemiskeskusta saunoineen.

Alueen kokonaisuuden arkkitehti on OOPEAA. Tarkoituksena on, että saunarakennus kurkottaa veteen, ja sen katolle tulee oleskelupaikka.

Alueen yleissuunnitelmaa on täydennetty Satamakärjen osalta. Saunan ja muiden rakennusten lisäksi sataman vene- ja virkistyspalvelut, rantaraitin ja muiden väylien sijainti sekä pysäköintipaikat ovat suunnittelun keskiössä. Esimerkiksi rannasta on tulossa hitaan liikkumisen ja oleskelun vyöhyke: nopean kevyen liikenteen reitti rakennetaan erilleen.

Kuva: Jyväskylän kaupunki

– Tavoitteena on kehittää aluetta niin, että sen monikäyttöisyys erilaisten tapahtumien solmukohtana säilyy ja kehittyy tulevaisuudessa, arkkitehti Anssi Lassila OOPEAA:sta sanoo.

Rannalle sijoittuviin muihin rakennuksiin etsitään vielä sopivia käyttötarkoituksia ja toimijoita.

Korjattu klo 13:11 Satamanrannan saunassa hyödynnetään samaa ideaa kuin Löylyssä, yrittäjä ei ole sama.