A&R Carton sulkee Kauttuan tehtaan – työntekijät marssivat ulos

Kartongista elintarvikepakkauksia valmistava A&R Carton sulkee tehtaansa Euran Kauttualla. Noin 50 henkilön työsuhde päättyy, elleivät he halua siirtyä yhtiön muille tehtaille.

Lomautukset ja irtisanomiset
A&R Cartonin tehdas
Tapio Termonen / Yle

A&R Cartonin Kauttuan tehtaan työntekijät marssivat tänään ulos kuultuaan uutisen työpaikkojen menettämisestä.

Konserni ilmoitti tänään siirtävänsä tuotannon Kauttualta muille tehtailleen Pohjoismaiden alueella. Suomeen jää vielä yksi tehdas, Kouvolaan.

– Tämä on konsernijohdon tekemä päätös. Se liittyy kustannusten karsimiseen ja siihen, että kilpailutilanne on äärettömän tiukka. Siksi pyrimme toimimaan harvemmilla tehtailla, kertoo toimitusjohtaja Marja Junkola-Lehtonen.

Töitä tarjolla muilla tehtailla

Kauttuan tehtaalla on työskennellyt enimmillään sata työntekijää. Sinne jää vielä myynti, asiakaspalvelu ja rakennesuunnittelu. Noin 50 työntekijän työsuhde uhkaa kuitenkin nyt päättyä.

– Työsuhteet päättyvät, elleivät työntekijät ole halukkaita siirtymään yhtiön muille tehtaille. Heille tarjotaan niistä töitä, koska ammattitaitoisesta työvoimasta halutaan pitää kiinni, Marja Junkola-Lehtonen toteaa.

Suomea lähimmät A&R Cartonin tehtaat sijaitsevat Ruotsissa ja Virossa.

Kauttuan tehtaan ulosmarssi päättyy tiistaina.

Työntekijät pettyivät alasajoon

Pääluottamusmies Janne Aalto kertoo, että tehtaan alasajo otettiin vastaan haikein mielin.

– Täällä on tehty koteloita jo 80 vuotta samassa tehdaskiinteistössä ja sitten tulee yllättävä tieto, että tehdasta ajetaan alas. Ei tässä kauhean iloinen voi olla. Henkilöstöryhmien kanssa teimme kaksi eri esitystä, miten tuotantoa olisi voitu jatkaa tehokkaammin. Hyvissä ajoin kuitenkin alkoi näyttää siltä, että ehdotuksemme eivät riitä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus