Kova talous: Seuraavat miljardihitit syntyvät lisättyyn todellisuuteen – "Se on paras mahdollisuus"

Yksi mainosvideo kaksinkertaisti Next Gamesin markkina-arvon. Mitä tapahtui, toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen?

videopeliteollisuus
Kova talous
Kova talous

Viime keväänä listautunut Next Games oli ensimmäinen suomalainen peliyhtiö pörssissä. Se ei kuitenkaan ole enää ainut. Puolen vuoden kuluessa myös Remedy Entertainment, Nitro Games ja Rovio ovat järjestäneet osakeantinsa.

Mistä on kyse, Next Gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen?

– Viime aikoina on nähty hienoja onnistumisia, kun alan yrityksiä on myyty Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Toisaalta ala tarvitsee myös esimerkkejä, että pitkäaikainen omistus ja yritysten pysyminen Suomessa on mahdollista. Pörssi on tähän loistava vaihtoehto.

Huuhtasen mukaan aloittelevien peliyhtiöiden on hyvä nähdä, että listautuminen on yksi reitti kasvattaa liiketoimintaa.

– Ei sen aina tarvitse olla se yritysmyynti.

Aikaisemmin nuoret peliyhtiöt keräsivät jopa kymmenien miljoonien eurojen pääomasijoituksia kansainvälisiltä pääomasijoittajilta. Nyt sillä puolella on hiljaisempaa. Ovatko rahamiehet havainneet pelialan riskit?

– Toimiala kypsyy. Enää ei ole niin paljon pikavoittoja tehtävissä. Tarvitaan kunnon organisaatio pelien kehittämiseen, ylläpitämiseen ja markkinointiin. Se on ehkä hillinnyt jonkin verran sitä investointihalukkuutta.

Mutta sopiiko pörssi luovalle yhtiölle? Eikö kahlitse – ja eivätkö pelikoodarit vilkuile pörssikurssia ja laskeskele oman optiopottinsa arvoa?

– Me valmistimme firmaa ja työntekijöitä aika pitkään siihen, että tässä ehkä listaudutaan. Itsekään en seuraa pörssikurssia päivittäin, vaikka olen toimitusjohtaja. Yhtiön sisällä päätökset tehdään kuten ennenkin ja pelitiimeillä on sama vapaus tehdä pelejä, Huuhtanen sanoo.

Yllä olevalla Kova talous -videolla kysymme Teemu Huuhtaselta myös, miksi yksi mainosvideo kaksinkertaisti yhtiön markkina-arvon ja onko lisätty todellisuus pelialan seuraava iso juttu.

Kova talous on Yle Uutisten taloustoimituksen sarja, jossa haastatellaan ajankohtaisia henkilöitä ja avataan avataan talouden pinnan alla vaikuttavia ilmiöitä.