Päävesijohtoa peruskorjataan Kuopiossa – Kuopion Vesi varoittaa laatuhäiriöistä

Kuopiossa voi olla lähipäivinä vedenlaatuhäiriöitä laajalla alueella. Mahdolliset häiriöt johtuvat päävesijohdon saneerauksesta.

Kuopio
Kuopion veden jakelupiste Kuopion torilla.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiossa on syytä varautua vedenlaatuhäiriöihin lokakuun ensimmäisellä viikolla. Kuopion Vesi peruskorjaa päävesijohtoa Itkonniemi-Kelloniemi-välillä.

Urakkaan liittyen tehdään maastotöitä Itkonniemellä ja vedenlaatu voi vaihdella lähipäivinä. Vedenjakelussa ei ole alueella ennalta suunniteltuja katkoja. Linjojen sulkeminen, liitostyöt ja väliaikaisjärjestelyt voivat kuitenkin välillä aiheuttaa vedenlaatuhäiriöitä.

Korjaustyön takia vesipulmia saattaa olla ensi viikolla etenkin Itkonniemellä, Männistössä, Linnanpellolla, Saarijärvellä, Kelloniemessä, Kettulanlahdessa sekä keskustassa. Kuopion Vesi kehottaa alueen asukkaita varautumaan tilanteeseen varaamalla maanantaista alkaen jääkaappiin juomavettä noin kolmeksi päiväksi.

Kuopion Vesi turvaa vesihuoltoa tarvittaessa myös väliaikaisella vedenjakelupaikalla. Sen sijainti ilmoitetaan erikseen. Yhtiö tiedottaa korjaushankkeen etenemisestä ja vaikutuksista vedenkäyttäjille verkkosivuillaan ja Facebookissa.

Kuopion Vesi muistuttaa, että värjääntynyttä vettä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää.

Vedenlaatu on puhuttanut Kuopiossa jo aiemmin tänä syksynä. Kuopiossa oli laajoja vedenlaatuhäiriöitä syyskuun puolivälissä.

Tuolloin huuhdeltiin päävesijohtoa Itkonniemen vesilaitoksen ja sataman välillä. Silloin vedenlaadussa oli häiriöitä muun muassa keskustassa, Puijonlaaksossa ja Saaristokaupungissa.