Tampereen alttoviulukilpailu ratkesi Iiro Rajakosken voittoon

Ensimmäinen palkinto oli suuruudeltaan 3000 euroa.

jousisoittimet
Alttoviulun kaula ja kielten kiristimet.
Kalevi Rytkölä / Yle

Iiro Rajakoski on voittanut Tampereen valtakunnallisen alttoviulukilpailun. Kilpailun järjestäjä Suomen alttoviuluseura kertoo tuloksista lähettämässään tiedotteessa sekä nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Toisen palkinnon voitti Saara Kurki ja Kolmannen Kristian Sallinen. Ensimmäinen palkinto oli suuruudeltaan 3 000 euroa. Iiro Rajakoski sai myös Yleisradion 1 500 euron erikoispalkinnon.

Millainen soitin alttoviulu on? Entä millaisia ovat alttoviulistit? Onko alttoviulisti kuin rokkibändin basisti? Lue lisää tästä!

Loppukilpailu käytiin Tampere-talossa torstaina ja perjantaina. Kukin finalisti esitti Franz Anton Hoffmeisterin tai Carl Stamitzin alttoviulukonserton sekä Matthew Whittallilta kilpailua varten tilatun trion alttohuilulle, alttoviululle ja harpulle.

Vuonna 1990 perustettu Suomen alttoviuluseura on tähän mennessä järjestänyt viisi alttoviulukilpailua viiden vuoden välein. Ensimmäinen niistä oli vuonna 1991 Sotkamossa. Kerran kilpailu on ollut pohjoismainen, muut valtakunnallisia.

Lähteet: STT