1. yle.fi
  2. Uutiset

Tangokuninkaat joutuivat hirvikolariin – "Meille ei käynyt mitään, mutta auto meni lunastukseen"

Tangokuninkaat Aki Samuli ja Teijo Lindström selvisivät täpärästi hirvikolarista.

hirvikolarit
Aki Samuli
Aki Samuli Tangomarkkinoiden lehdistötilaisuudessa Helsingissä helmikuussa 2016.Timo Korhonen / AOP

Tangokuninkaat Aki Samuli ja Teijo Lindstöm joutuivat aamuyöllä noin klo 5 hirvikolariin. Onnettomuus tapahtui tiellä 164, kahdeksan kilometriä ennen määränpäätä, Orimattilaa.

– Lontoon matka sai ikävän lopun. Meille ei Teijon kanssa käynyt mitään, mutta auto meni lunastukseen, kertoo puhelimitse tavoitettu laulaja.

Kyseessä oli hyvin dramaattinen tapahtuma, jossa kuski väisti hirveä ja väistöliikkeen seurauksena auto nousi tietä reunustaneen kaiteen päälle.

– Auto kulki kaiteella kolmisenkymmentä metriä. Jos olisi pudottu toiselle puolelle, olisi käynyt huonosti. Siellä oli kymmenien metrien pudotus, kertoo Aki Samuli.

Hirvi ilmestyi kuin tyhjästä

Aki Samuli kiittää yleisöä ja faneja myötätunnosta. Viestilaatikot ja sosiaalinen media on ollut tulvillaan viestejä. Monissa viesteissä muisteltiin vuonna 1995 niin ikään hirvikolarissa kuollutta tangokuningasta, Sauli Lehtosta.

– Saulin kohtalo kävi mielessä moneen otteeseen. Onneksi tällä kertaa vältyimme samalta kohtalolta, huokaisee Aki Samuli.

Tangokuninkaiden onnettomuus muistuttaa siitä, kuinka muusikot ovat ammattinsa vuoksi erityisessä vaarassa joutua hirvionnettomuuksiin.

– Me olemme aina tien päällä, vuorokauden aikaan ja keliin katsomatta. Hirvi ilmestyi kuin tyhjästä, eikä mitään ehtinyt tehdä. Karu muistutus siitä, että mitä vain voi tapahtua, pohtii Aki Samuli.

Aki on vuoden 2015 tangokuningas, Teijo kruunattiin tänä vuonna.

Lue seuraavaksi