Apteekkariliitto Oriolan toimitusongelmista: Eläinten lääkkeistä erityisesti pulaa

Oriolan it-ongelmista johtuvat lääketoimitusten takkuaminen on helpottanut, mutta tilanne on Apteekkariliiton mukaan edelleen epätyydyttävä.

apteekit
Orionin tuotteita apteekissa.
Orionin tuotteita apteekissa viime tiistaina. Lääketukkuri Oriolalla on ollut vaikeuksia myös lääkkeiden toimittamisessa.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Apteekkariliitto vahvistaa, että lääkkeiden toimittaminen apteekkeihin Oriolan varastoista on parantunut kuluvalla viikolla.

Liiton puheenjohtaja Marja Ritala toteaa kuitenkin, että ongelmat jatkuvat monissa apteekeissa.

– Hajonta on edelleen suurta, Ritala sanoo.

Oriolan lääkkeiden toimittaminen on takunnut syyskuun alusta lähtien, koska uuden it-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto ei ole sujunut, niin kuin piti.

Hankaluuksia on edelleen Ritalan mukaan erityisesti eläinlääkkeiden, esimerkiksi ripulin hoitoon tarkoitettujen tuotteiden saamisessa apteekkeihin.

– Useissa apteekeissa hyllyt on olleet ihan tyhjinä. Tämä syksykausi pistää usein koirien ja lemmikkien vatsat sekaisin ja jos siihen ei apuja löydy, niin se on todella nolo tilanne, Ritala sanoo.

Myös vapaakaupan tuotteiden, kuten vitamiinien toimitukset ovat paikoin edelleen huonolla tolalla, Apteekkariliitosta kerrotaan.

Oriola: Myös eläinlääkkeet liikkuvat

Oriolan viestintäjohtaja Tuula Lehto sanoo, että eläinlääkkeet jaellaan apteekkeihin muiden lääkkeiden mukana. Jo noin 95 prosenttia toimituksista liikkuu hänen mukaansa normaalisti.

– Eläinlääkkeetkin kyllä liikkuvat. Jos jotakin erityistä ongelmaa niiden suhteen on, pyrimme tilannetta tietysti parantamaan, Lehto sanoo.

Lehdon mukaan lääkkeiden osalta toimitusongelmat on jo pääosin voitettu. Muiden kuin lääketuotteiden tilanne korjautuu lähiviikkoina. Oriola kertoo jatkavansa jäljellä olevien ongelmien ratkaisemista väsymättä.

Apteekkariliiton kartoituksessa aiemmin tällä viikolla vasta joka neljännen apteekin varastotilanne oli normaali.

– Tilanne on edelleen tämä ja se on meidän mielestämme täysin epätyydyttävä, puheenjohtaja Marja Ritala sanoo.

Ritala toteaa liiton käyvän läpi jäsenapteekkiensa tilanteen taas alkuviikosta.