Poliisi: Tampereella "sekopäinen" joukkotappelu

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä käydyn tappelun motiivi ei ole tiedossa.

Joukkotappelu
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Poliisi tutkii viime viikolla Tampereella tapahtunutta joukkotappelua, jossa aseina käytettiin nyrkkien lisäksi puukkoja, kaasuja, sähkölamauttimia sekä teleskooppipatukoita. Väkivallasta epäillään neljää nuorta miestä ja kolmea nuorta naista.

Vakavimmat rikosepäilyt koskevat kahta tapon yritystä. Niistä epäilty nuorukainen on alaikäinen, syntynyt vuonna 2000. Käräjäoikeus on vanginnut epäillyn. Häntä epäillään myös ryöstöstä.

Rikosylikomisario Jari Kinnusen mukaan tappelun syistä ei ole saatu täyttä selvyyttä. Hänen mukaansa taustalla voi olla edellisenä päivänä tapahtunut puukotus, josta ei ollut kerrottu poliisille. Epäillyt ovat olleet haluttomia selvittämään asioita poliisille, Kinnunen kertoo.

- Jos eivät ihmiset puhu, niin he eivät puhu.

Kaksi autokuntaa kohtasi keskiyöllä

Kinnusen mukaan tappeluun osallistui kaksi joukkoa, jotka kohtasivat ennalta sovitusti Särkänniemen pysäköintialueella. Ajankohta oli puolenyön paikkeilla keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

- Ihmisiä oli pari autokuntaa, osa heistä Tampereelta ja osa lähikunnista, Kinnunen kertoo.

Puukkojen, sähkölamauttimien ja teleskooppipatukoiden lisäksi tappelussa käytettiin myös ilmastointiteippiä.

- Sillä yritettiin muun muassa tukahduttaa.

Osa epäillyistä on alaikäisiä

Kahdesta puukotuksen uhrista toinen on vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukon yläselkäänsä. Kinnusen mukaan häntä ei epäillä rikoksesta.

Toinen puukotuksen uhri on syntynyt vuonna 2000. Hän sai eri puolille kehoa useita vammoja, joista yksi on poliisin mukaan erityisen hengenvaarallinen.

Väkivallasta epäillyt ovat vuosina 1998-2000 syntyneitä miehiä ja naisia. Vangittua nuorta miestä lukuunottamatta heidät on kuulustelujen jälkeen päästetty vapaiksi.

Poliisi tiedotti joukkotappelusta vasta sunnuntaina. Taustalla on poliisin mukaan se, että tapahtumien kulun selvittäminen kesti epätavallisen pitkään epäiltyjen sekavuuden ja asenteen vuoksi.

Uutista on täydennetty klo 15.40.