1. yle.fi
  2. Uutiset

Pelkosenniemellä pohditaan vielä kerran koulukuviot

Uuden koulun rakentaminen maksaisi arviolta kuusi miljoonaa euroa.

Pelkosenniemi
Pelkosenniemen koulu
Pelkosenniemen koulu on pois käytöstä huonon sisäilman vuoksi. Oppilaat ovat väistötiloissa. Myös samassa rakennuksessa ollut kirjasto on muuttanut kunnantalolle.Esko Puikko / Yle

Pelkosenniemellä halutaan vielä kerran selvittää eri kouluvaihtoehdot. Kunnanjohtaja Pertti Severinkangas esittää kunnanhallitukselle, että yläkoulun perusteellisesta remontista tehdään aiempaa tarkempi kustannusarvio.

Severinkangas haluaa selvittää myös sen vaihtoehdon, että Alma Median entinen Huhanniemen edustuskiinteistö Pyhätunturilla muutetaan kouluksi.

Kokonaan uuden koulun rakentaminen maksaisi lähes kuusi miljoonaa euroa. Rakennuksessa olisi myös päiväkoti ja 400-neliöinen liikuntahalli. Asiaa käsitellään kunnanhallituksessa maanantaina.

Remontti maksaisi 2,7 miljoonaa

Aiemmassa arviossa remonttikustannukset on laskettu 2,7 miljoonaksi euroksi. Peruskorjaukseen kuuluisi muiden muassa ilmanvaihdon, käyttövesiputkiston ja sähköjärjestelmän korjaus.

– Minun mielestäni se ei ole riittävän yksityiskohtainen remonttisuunnitelma, siinä on otettu isolla kauhalla, Severinkangas perustelee tarvetta uudelle selvitykselle. Hän arvelee, että uudet valtuutetut eivät välttämättä ole remonttivaihtoehtoon kunnolla edes perehtyneet.

Aiemmin syyskuussa Miraplan Oy julkisti selvityksen kokonaan uuden koulun rakentamiskustannuksista. Koulun, päiväkodin ja liikuntahallin kokonaisuus tulisi maksamaan 5,9 miljoonaa euroa. Rakennus olisi pinta-alaltaan 2500 neliötä, josta liikuntahallin osuus olisi 400 neliötä. Oppilaita kouluun tulisi noin 70 ja päiväkotiin kolmisenkymmentä lasta.

Alma Median entinen edustusmaja Pyhätunturilla
Alma Median entinen edustuskiinteistö Pyhäjärven rannalla on yksi vaihtoehto Pelkosenniemen uudeksi kouluksi.Jorma Korhonen / Yle

Kuusi miljoonaa on paljon

Lähes kuusi miljoonaa on pienelle kunnalle niin paljon, että myös muut vaihtoehdot pitää kunnanjohtajan mukaan selvittää perinjuurin. Kolmas vaihtoehto on Alma Median entinen kiinteistö Huhanniemessä.

– Olen keskustellut siitä paljon lasten vanhempien ja opettajien kanssa ja saanut innostunutta palautetta oppimisympäristön erilaisuudesta.

Huhanniemi sijaitsee luonnon keskellä kirkonkylän ja Pyhätunturin välissä. Koulukyytikustannukset sinne eivät välttämättä olisi niin suuret kuin äkkipäätä voisi luulla.

– Linja-autot kulkevat sitä kautta eli joukkoliikenne olisi hyödynnettävissä.

Lue seuraavaksi