Kittilän Monarch-lennot ovat ehkä korvattavissa toisella lentoyhtiöllä

Kaatunut brittiyhtiö oli lentämässä yhteensä kuusi viikoittaista charter-lentoa Kittilään koko talvisesongin ajan.

matkailu
Pukki ja ensimmäisen Manner-Euroopan reittilennon juhlaa
Finavia

Lapissa ei vielä tiedetä, miten brittilentoyhtiö Monarchin kaatuminen vaikuttaa ensi talven charter-lentoihin.

Yhtiö on tuonut jo useampana talvena brittimatkailijoita Kittilän lentokentälle. Tulevalle talvikaudelle, joulusta maaliskuuhun, on myyty kahta viikoittaista lentoa kolmesta kohteesta: Lontoosta, Birminghamista ja Manchesterista Kittilään.

– Kyllä heillä on ollut ihan merkittävä tuotanto tänne Leville, Ylläkselle ja muuallekin Lappiin. Suhteellisen isolla, parisataapaikkaisella koneella, Levin matkailun toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi kertoo.

Birmingham on kaupungeista uusi lähtöpaikka. Jo viime talvena Monarch lensi Kittilään Manchesterista ja Lontoosta.

Monarch on lentänyt Kittilään yli 10 vuotta charter-lentoja, lukuunottamatta talvikautta 2015-2016. Viime joulukuussa yhtiö aloitti reittilennot Manchesteristä ja Lontoosta Kittilään.

Yritykset odottavat miten käy

Suurin osa Monarchin lennoista on charter-lentoja, jotka on operoitu matkanjärjestäjille. Kukkohovi uskoo, että brittimatkanjärjestäjät voivat vielä löytää korvaavan lentoyhtiön Kittilän matkoilleen, ja pakettimatkat eivät välttämättä peruunnu.

Lisäksi Monarchin lennoilla on tullut jonkin verran omatoimimatkailijoita. Heille avautuu ensi talvena uusi suora reittilento Lappiin, kun Finnair alkaa lentää Lontoon Gatwickista Kittilään.

– Monarch pystyy varmaan ohjaamaan heitä Finnairin kyytiin, Kukkohovi sanoo.

Kukkohovin mukaan kittiläläiset matkailuritykset jäävät nyt odottamaan, miten matkanjärjestäjät hoitavat charter-lentonsa.