Kritiikki Soiten kyytikeskusta kohtaan kovenee, hallituksesta vaaditaan sopimuksen purkua – "Selkeästi on annettu väärää tietoa kun teimme päätöstä"

Soiten hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Pekka Nurmi vaatii sopimuksen purkamista ja perää virkamiehiltä ammattitaitoa.

Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Pekka Nurmi (kok.) vaatii kyytikeskussopimuksen purkamista. Hänen mukaansa hallituksen pitäisi kokoontua ylimääräiseen kokoukseen, jossa purettaisiin Speys Oy:n kanssa solmittu palvelusopimus.

Nurmi ja Soiten valtuuston puheenjohtaja Sari Innanen (kesk.) kävivät perjantaina Soitessa tarkistamassa tarjouskilpailuun liittyviä papereita. Nurmen tulkinnan mukaan Speys oli antanut tarjouksessaan vääriä tietoja aiemmista sopimuksistaan ja osaamisestaan.

– Selkeästi on annettu väärää tietoa, kun teimme päätöstä. Uskon, että Speys ei olisi pärjännyt kilpailutuksessa nykytietämyksen valossa. Rahdin kuljettaminen on eri asia kuin ihmisten kuljettaminen. Siinä on ero. Palvelut eivät ole sitä luokkaa, mitä sopimuksessa sanotaan ja mitä on luvattu. Harmittaa ihmisten puolesta.

Speysin edustajia ei ole tavoitettu kommentoimaan väitteitä.

Ei sakkorahoja, vaan irti sopimuksesta

Pekka Nurmi purkaisi sopimuksen. Soiten virkamiehet ovat aiemmin väläytelleet sopimussakkojen perimistä Speysilta palvelun kangerteluun vedoten.

– Mitä me millään sakkorahoilla tehdään, kun ihmiset eivät saa palveluita. Tärkein osa-alue on se, että ne jotka tarvitsevat kuljetuksia, saavat palveluita. Mielestäni hallituksen tulee ottaa vakavaan harkintaan se, että irtisanotaan tämä sopimus, jyrisee Nurmi.

Nurmi toteaa, ettei jaksa uskoa, että virkamiehet olisivat tarkoituksella olleet mukana antamassa vääriä tietoja. Mies peräänkuuluttaakin ammattitaitoa.

– Tässä on ollut palkattu henkilö selvittämässä kyytikeskusasiaa, ja mukana myös hankintajohtaja ja muita. Missä on syy, ettei tätä osattu hoitaa paremmin? Onko se ammattitaidottomuutta? Nurmi kysyy.