1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Ruotsin kuluttaja-asiamies haastoi Nextjetin oikeuteen – "Jatkaa lipunmyyntiä, vaikka lentolupa katkolla"

Ruotsin kuluttaja-asiamies vaatii markkinaoikeudelta pikaista päätöstä, joka pakottaisi myös Suomessa lentävän Nextjetin informoimaan tilanteesta asiakkaitaan.

Nextjet on vaikeuksissa. Kuva: Nextjet

Lentoyhtiö Nextjetin ongelmat ruotsalaisviranomaisten kanssa jatkuvat. Nyt kuluttajaviranomainen on haastanut Nextjetin oikeuteen lentoluvan epäselvyyksien vuoksi.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Nextjet on jatkanut lipunmyyntiä siitä huolimatta, vaikka yhtiön lentolupa on katkolla marraskuun puolessa välissä. Sen mukaan lipun jo ostaneille voi koitua mittavia rahallisia menetyksiä, mikäli Nextjet menettää lentolupansa.

– Kuluttajat ovat vaarassa jäädä jumiin matkakohteisiinsa, ja voivat joutua ostamaan uudet paluuliput toisilta lentoyhtiöiltä, kuluttaja-asiamiehen tiedotteessa kerrotaan.

Kuluttajat ovat vaarassa jäädä jumiin matkakohteisiinsa.

Ruotsin kuluttaja-asiamies

Kuluttajaviranomaisen mukaan Nextjet ei ole informoinut asiakkaitaan asiasta riittävästi.

Nextjet olisi halunnut keskustelua

Nextjet kertoo puolestaan pyrkineensä keskustelemaan asiasta kuluttaja-asiamiehen kanssa. Haaste tuli Nextjetille ilman mahdollisuutta kommentoida sitä.

– Nextjet olisi mieluummin ratkaissut kiistan keskustelemalla kuluttaja-asiamiehen kanssa, yhtiön tiedotteessa sanotaan.

Nextjet olisi mieluummin ratkaissut kiistan keskustelemalla.

Nextjet

Nextjet väittää kertoneensa asiakkailleen lipunmyynnin ja -varauksen yhteydessä sekä nettisivuillaan, että jokin toinen yhtiö saattaa suorittaa lennot. Rahavaikeuksien kanssa painiva yhtiö on jättänyt viranomaiselle hakemuksen uudesta lentoluvasta ja odottaa vastausta siihen lähitulevaisuudessa.

Pikainen päätös toiveissa

Ruotsin kuluttaja-asiamies toivoo markkina- ja patenttituomioistuimelta pikaista päätöstä, joka pakottaa Nextjetin informoimaan asiakkaitaan tilanteesta.

Yhtiö aloitti huhtikuussa Porista lennot Helsinkiin ja Tukholmaan. Nextjet lentää Tukholmasta myös Turkuun ja Kruunupyyhyn. Yhtiö liikennöi myös Turusta Maarianhaminaan sekä Oulusta Göteborgiin Luulajan ja Sundsvallin kautta ja Oulu-Luulaja-Tromssa yhteyttä Arctic Airlinkin operaattorina.