Kynttilöiden valmistus jatkuu Riihimäellä, vaikka omistajayhtiö asetettiin saneeraukseen

Suomen Kerta Oy:n veivät talousvaikeuksiin toimitilojen osto, koventunut kilpailu ja kertakäyttöastioiden heikentynyt myynti.

yrityssaneeraus
Nainen pakkaamassa kynttilöitä tehtaalla
Riihimäellä Havin tehtaalla kynttilöiden valmistus jatkuu edelleen. Siellä on noin 40 työntekijää.Miki Wallenius / Yle

Suomen Kerta Oy:n kynttilätehdas Riihimäen Herajoella tulee jatkamaan toimintaansa ennallaan, vakuuttaa yhtiön toimitusjohtaja Kalle Huikko Ylelle.

Pääosa yhtiön vajaasta sadasta työntekijästä noin 40 valmistaa kynttilöitä Riihimäellä Havi-tuotemerkillä.

Kynttilöiden lisäksi kertakäyttöastioita ja muita kattaustarvikkeita valmistava Suomen Kerta Oy asetettiin maanantaina yrityssaneeraukseen. Yhtiö ylivelkaantui kun se hankki vuonna 2010 Imatran toimitilat itselleen. Viimeiset kolme vuotta ovat olleet yhtiölle vaikeita.

Suomessa eivät kertakäyttöastiat enää mene samalla tavalla kaupaksi kuin ennen. Myös kilpailu on entisestään koventunut.

Meillä on ollut maksuvaikeuksia, koska kertakäyttöastioiden myynti on vähentynyt,

Kalle Huikko

– Meillä on ollut maksuvaikeuksia, koska kertakäyttöastioiden myynti on vähentynyt, myöntää toimitusjohtaja Kalle Huikko.

Koska raaka-aineita ei ole maksuvaikeuksia takia saatu, niin yhtiö ei ole myöskään pystynyt toimittamaan kaikkia tuotteita.

Lappeenrannan käräjäoikeuden maanantainen päätös yrityssaneerauksesta helpottaa yhtiön tilannetta.

– Saneerauksen johdosta meillä tulee olemaa erittäin vahva kassa ja pystymme hankkimaan raaka-ainetta ja pyörittämään tuotantoa. Toimituskyky paranee oleellisesti. Kynttilämyynti on koko ajan kasvanut.

Toiminta Riihimäen tehtailla kynttilöiden parissa jatkuu siis entisellään?

– Eiku paremmin, Huikko kuittaa.

Yrityssaneerauksen ovat hyväksyneet Etelä-Karjalan Osuuspankki ja OP Yrityspankki. Niiden osuus on valoista noin 40 prosenttia.

Suomen Kerta Oy:llä on vakuudellisia velkoja noin kuusi miljoonaa euroa ja vakuudettomia velkoja noin 2,5 miljoonaa euroa.

Selvitysmies laatii seuraavaksi yhtiölle saneerausohjelman.