1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Las Vegasin ampujan kotona räjähteitä, osa kierrätysmuovista voi olla haitallista, tänään sataa ja tuulee

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Ammuskelun jäljiltä eristetyn Mandalay Bay -hotellin alue kuvattuna Las Vegasissa 2. lokakuuta. Ampujan ikkuna nähtävissä 32. kerroksessa, oikealla ylhäällä.
Ammuskelun jäljiltä eristetyn Mandalay Bay -hotellin alue kuvattuna Las Vegasissa 2. lokakuuta 2017. Ampujan ikkuna nähtävissä 32. kerroksessa, oikealla ylhäällä. Mark Ralston / AFP

Poliisi jatkaa Las Vegasin joukkoampumisen tutkintaa

Yhdysvalloissa poliisi on löytänyt Las Vegasin joukkoampumisesta epäillyn miehen kotoa aseita, räjähteitä ja ammuksia. Sheriffi Joseph Lombardon mukaan poliisi löysi Mesquitessa Nevadassa sijaitsevasta asunnosta 18 asetta, joitakin räjähteitä sekä suuren määrän ammuksia. Tämän tiedämme ampujasta nyt.

Analyysi: Las Vegasin turvatoimia kiristetään, mutta ei aselakeja

Yhdysvaltain joukkoammuskeluissa on kuollut tänä vuonna jo noin 300 ihmistä, mutta viranomaiset ovat voimattomia estämään niitä, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Route 91 Harvest-festivaali Las Vegasissa.
Paul Buck / EPA

Facebook: Arviolta 10 miljoonaa ihmistä näki venäläiset mainokset

Yhteisöpalvelu Facebook on paljastanut ensimmäisen kerran, että arviolta 10 miljoonaa ihmistä näki venäläiset mainokset Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan. Mainoksista 44 prosenttia nähtiin ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja, loput vaalien jälkeen.

Kataloniaan on julistettu yleislakko

Tilanne Kataloniassa jatkuu epävakaana. Itsenäisyyttä ajavat liikkeet ja ammattiliitot ovat julistaneet täksi päiväksi yleislakon. Lakkovaatimus on seurausta sunnuntaina käydystä kaoottisia piirteitä saaneesta Katalonian itsenäisyysäänestyksestä.

Barcelonassa oleva seinäkirjoitus vaatti yleislakkoa.
Barcelonassa oleva seinäkirjoitus 3 - O (3. lokakuuta) vaatti yleislakkoa.Andreu Dalmau / EPA

Tutkija selvitti, miksi muoviroskat kannattaa ehdottomasti pestä

Muovien kierrätys lisääntyy, mutta osa kierrätysmuovista saattaa olla terveydelle haitallista. Näin sanoo Samuel Hartikainen, joka parhaillaan valmistelee asiasta väitöstutkimusta Itä-Suomen yliopistossa. Muoviin voi käytön jäljiltä jäädä jäämiä, jotka kierrätyksen aikana muuttavat alun perin turvallisen aineen ihmiselle vahingolliseksi.

Oppositio käy hyökkäykseen raiteiden kilpailutusta vastaan

Miten hallitus puolustaa yhtä politiikan syksyn kuumaa perunaa, rautateiden avaamista kilpailulle? Se selviää tänään, kun se vastaa kaikkien oppositioryhmien jättämään välikysymykseen junaliikenteen kilpailun avaamisesta ja valtion omistajaohjauksesta. Oppositio ei ole omasta mielestään saanut hallitukselta riittäviä vastauksia kysymyksiin Suomen raideliikenteen tulevaisuudesta eikä hallituksen VR:ää koskevasta omistajaohjauksesta. Seuraa välikysymyskeskustelua suorana kello 14 alkaen TV1:ssä tai Yle Areenassa.

Juna saapuu asemalle.
Petri Lassheikki / Yle

Sää jatkuu sateisena ja tuulisena

Sää on tänään laajalti pilvistä ja sateista. Ylen meteorologin Anne Borgströmin mukaan varsinkin etelässä vettä voi tulla ajoittain runsaasti. Etelätuuli on merillä ja maa-alueilla navakkaa tai kovaa. Lisää säästä yle.fi/saa.

Sääennuste tiistaille 3. lokakuuta.
Sääennuste tiistaille 3. lokakuuta. Yle
Lue seuraavaksi