Rockmuusikko Tom Pettyn kuolema vahvistettiin

66-vuotiaana menehtyneen rocktähden levyjä on myyty 80 miljoonaa kappaletta.

Tom Petty
Tom Petty kuvattuna esiintyessään Los Angelesissa 9. helmikuuta.
Tom Petty kuvattuna esiintyessään Los Angelesissa 9. helmikuuta.Kevork Djansezian / AFP

Yhdysvaltalainen rockmuusikko Tom Petty on kuollut. Pettyn perhe vahvistaa suru-uutisen.

Rocktähden kohtalosta vallitsi jonkin aikaa epätietoisuus, sillä monet tiedotusvälineet uutisoivat jo hänen kuolemastaan, mutta peruivat myöhemmin uutisensa (siirryt toiseen palveluun).

66-vuotias Petty oli saanut viikonloppuna sydänkohtauksen ja hänet löydettiin kotoaan Kaliforniassa tajuttomana sunnuntaiyönä paikallista aikaa. Löydettäessä hän ei enää hengittänyt.

CBS News kertoi, että muusikko oli kiidätetty sairaalaan Santa Monicaan, jossa hänet laitettiin hengityskoneeseen. Hän ei kuitenkaan enää toipunut.

Petty oli juuri palannut kotiin pitkältä kiertueelta, jonka päätöskonsertti oli Los Angelesin Hollywood Bowlissa viime viikolla.

Tom Pettyn kuoleman muistoksi tuotuja kynttilöitä ja plektroja kuvattuna Hollywood Walk of Famella 2. lokakuuta.
Tom Pettyn kuoleman muistoksi tuotuja kynttilöitä ja plektroja kuvattuna Hollywood Walk of Famella 2. lokakuuta. David Mcnew / AFP

Myös näyttelijänä nähty Petty teki Heartbreakers-yhtyeensä kanssa läpimurron albumilla Damn The Torpedoes 1980-luvun taitteessa. Tom Pettyn levyjä on myyty kaikkiaan noin 80 miljoonaa kappaletta. Hänet muistetaan myös Travelling Willburys -yhtyeestä.

Tom Pettyä muistellaan tänään tiistaina, kun Yle Teema lähettää kello 23.30 ohjelman "Video Killed the Radio Star". Ohjelman voi katsoa myös Yle Areenassa.

Lähteet: Reuters, AFP