Korkalovaaran koulua remontoidaan yhä kuntoon Rovaniemellä – vettä kertyi pitkään kellarin väestönsuojaan

Liian korkealle jätetyt salaojat on nyt uusittu koko koulu osalta.

peruskorjaus
Korkalovaaran koulu on ollut tänä vuonna remontissa.
Kesällä alkanut remontti näkyy yhä Korkalovaaran koulun pihamaalla.Marjukka Talvitie / Yle

Rovaniemen Korkalovaaran koulun salaojaremontti on yhä kesken. Kesällä alkaneessa peruskorjauksessa uusitaan kokonaan rakennuksen salaojat ja sadevesijärjestelmät.

Taustalla ovat vuosia kestäneet vesiongelmat. Vettä on kertynyt koulun laajennusosan väestönsuojaan. Edellisen peruskorjauksen yhteydessä laajennusosan salaojat rakennettiin noin metrin suunniteltua korkeammalle. Syynä oli tuolloin vastaan tullut kallio.

Jo peruskorjauksen aikana vuonna 2010 laajennusosan kellariin nousi vettä, jota on sittemmin poistettu pumpulla.

Kaikki salaojat uusittu

Rakennustekninen asiantuntija Arto Kerimaa Rovaniemen tilaliikelaitokselta kertoo, että salaojat on uusittu koko talon ympäriltä. Osa salaojista menee kellarikerroksessa lattioiden alapuolella.

Kesäkuussa alkaneessa remontissa uusittiin aluksi salaojat musiikki- ja kuvisluokkien sekä jopeluokan alta. Rakenteita piti purkaa ja kostuneita osia kuivattaa ennen uusimista.

Liikuntasali pois käytöstä

Remontin aikana on myös louhittu alapuolista kalliota, jota pitkin vesi on ohjautunut rakennuksen perustuksiin. Viimeisenä korjausvuorossa on koulun liikuntasalin pohja.

Remontti maksaa noin 2,2 miljoonaa euroa. Se valmistuu ennakoiden aikataulunsa mukaan ensi kuun alussa.

Koulutyö on jatkunut syksyn aikana normaalisti remontista huolimatta. Liikuntasalin remontti ei ole haitannut paljoa, sillä syksy on ulkoliikunnan aikaa, rehtori Mari Vuorisalo sanoo.