Hyppää sisältöön

Hallinnon ulkoistus kasvatti seurakuntayhtymän menoja – nyt palkataan työntekijä selvittämään asiaa

Kirkon palvelukeskukselle siirretyt tehtävät eivät vähentäneet Kuopion evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän kuluja. Sen sijaan hallinnosta maksetaan nyt aiempaa enemmän.

Kuva: Sakari Partanen / Yle

Tavoitellut säästöt henkilö- ja taloushallinnossa ovat kääntyneet merkittäviksi lisäkuluiksi Kuopion evankelisluterilaisessa seurakuntayhtymässä.

Seurakuntayhtymä siirtyi Kirkon palvelukeskus Kipan asiakkaaksi vuoden 2015 alussa. Tuolloin iso osa seurakuntayhtymän kirjanpidon ja palkanlaskennan tehtävistä siirtyi Kipan hoidettavaksi.

Keskittämisellä uskottiin voitavan siirtää omaa talous- ja henkilöstöhallinnon väkeä toisiin tehtäviin tai henkilöstön eläköityessä jättää virat täyttämättä.

Tavoitteet eivät ole toteutuneet. Hallintovirastosta on vähennetty vain yksi osa-aikainen työntekijä ja seurakuntayhtymä maksaa vuodessa Kipalle palvelumaksuja 200 000 euroa vuodessa.

Tilannetta pidetään talouden kannalta kestämättömältä, minkä takia seurakuntayhtymä haluaa selkeyttää työnjakoa Kipan kanssa sekä uudistaa prosesseja.

Projektiin nimitetään eläköityvä tietohallintopäällikkö määräajaksi. Määräaikaisen projektipäällikön palkkaamiseen seurakuntayhtymä varaa ensi vuodelle 45 000 euron määrärahan.