1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisikoirat

Poliisikoira puri naista Simossa – uhrille vakavat vammat

Sienestysreissulla kadonnut nainen löytyi perjantai-iltana pimeästä metsästä. Etsintöjen yhteydessä poliisikoira puri naista.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Perjantaina Simossa tapahtuneesta kadonneen etsinnästä on ilmennyt uutta tietoa. Kadonneen löytänyt poliisikoira puri naista ja aiheutti hänelle vakavat vammat.

Hieman yli 60-vuotias nainen oli lähtenyt sienestämään perjantaina iltapäivällä, mutta ei ollut palannut pimeään mennessä.

Poliisista kerrotaan, että illalla tehdyissä etsinnöissä poliisikoira löysi maassa maanneen kadonneen henkilön ja ilmaisi löytönsä haukkumalla pimeässä metsässä. Koulutuksesta poiketen koira puri löytynyttä naista.

Poliisin mukaan etsinnälle lähtiessä koiralla oli kuonokoppa, mutta jostain syystä se irtosi kadonneen löytymisen yhteydessä. Nainen sai vammoja kasvoihin ja käsivarteen ja häntä hoidetaan tällä hetkellä Oulussa.

Koiran työskentely erityistarkkailuun

Lapin poliisin mukaan kyseisen koiran reaktio löytötilanteessa tuli yllätyksenä. Koiran käyttäytymistä seurataan nyt tiiviisti ja se pidetään toistaiseksi työtehtävissä kytkettynä.

– Poliisikoirahan on koulutettu voimankäyttöön, mutta nyt se jostain syystä reagoi väärin tässä tilanteessa. Syytä voi vain arvuutella. Se voi olla korkea energiataso tai jokin seikka niissä olosuhteissa. Koira on ollut meillä nuoresta lähtien ja siitä on tähän mennessä ollut ainoastaan hyviä kokemuksia, kertoo komisario Eero Vänskä.

Eksyneen naisen kehonlämpö oli löydettäessä alentunut ja Vänskän mukaan hän olisi ollut vaarassa menehtyä ellei häntä olisi löydetty.

Juttua täydennetty poliisilta saatujen lisätietojen mukaan 3.10.2017 kello 16:26.