Sodankylä maksaa sittenkin 25 000 euron tuen Luosto Classicille

Kunnanhallitus perui kolmen viikon takaisen päätöksensä evätä avustus. Luosto Classic-tapahtumalle kunnan tuki on ratkaiseva.

Sodankylä
Luosto Classicin konsertti vuonna 2007
Rummut soivat Luostolla vuonna 2007Luosto Classic

Kunnanhallitus oli päättänyt 12.9 pidetyssä kokouksessa, ettei se maksa lupaamaansa 25 000 euron avustusta, koska Luosto Classic ry ei ollut saanut samansuuruista omarahoitusta kokoon. Yhdistys teki päätöksestä oikaisupyynnön vedoten muiden muassa siihen, ettei varainkeruulle yhdistyksen mielestä ollut asetettu selvää takarajaa ja tulonlähteistäkin oli tulkintaerimielisyyksiä.

Kunnanhallitus päätti tiistain kokouksessa äänestyksen jälkeen, että se sittenkin maksaa avustuksen.

– Erittäin hyvältä tuntuu, iso helpotus on tämä asia, sanoo Luosto Classic ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Haavisto.

– Nyt ei muuta kuin täysi rumba päälle, että saadaan kaikki asiat järjestykseen ja tapahtuma järjestymään.

Kunnanhallitus edellyttää, että Luosto Classic ry toimittaa kunnalle suunnitelman taloudellisen tasapainon saavuttamiseksi. Lisäksi toimintaa pitää kunnanhallituksen mukaan tehostaa ja organisaatioon ottaa mukaan jälleen myös kunnan edustaja. Viimeisen vuoden aikana kunnan edustajaa ei ole ollut.

– Tämä kaikki on tervetullutta, on meillä toiminnassa vielä tehostamista. Meillä on ollut osa-aikainen toiminnanjohtaja, kyllä täytyy saada täysiaikainen henkilö, Haavisto kertoo esimerkkinä.

Sodankylän kunnanhallitus totesi, ettei se ollut kesäkuussa avustuksesta päättäessään täsmentänyt riittävän tarkasti, mistä tulonlähteistä omarahoitusosuuden tulee koostua. Oikaisuvaatimuksen hyväksymistä kannatti viisi kunnanhallituksen jäsentä, kun sen hylkäämistä kannatti kaksi.

Haaviston mukaan yhdistys on saanut tähän mennessä tukimaksuista ja sponsorituesta kokoon 32 000 euroa.