Miljoonamurto Postin varastoon: Yli 2000 uutta kännykkää lähti varkaiden matkaan Akaassa

Kahtena perättäisenä yönä varastoon murtautuneet varkaat veivät uusia pakkauksissaan olleita Apple iPhoneja ja Samsung Galaxy -matkapuhelimia.

rikokset
poliisin miekka-logo
Jouni Immonen / Yle

Postin suuri varastokiinteistö Akaan Toijalassa sai kutsumattomia vieraita viime viikonloppuna. Varastoon tunkeuduttiin kahtena peräkkäisenä yönä ja sieltä vietiin huomattava määrä matkapuhelimia.

Kiinteistön hälytyslaitteet on rikoskomisario Pasi Niemisen mukaan onnistuttu välttämään siten, että teon toteuttamiseen on voitu käyttää pitkä aika. Varkauksia oli tehty lauantain vastaisena yönä kello 23 ja 04.30 ja seuraavana yönä kello 21 ja 4.30 välisinä aikoina.

Kännykkäsaalis oli melkoinen. Uusia pakkauksissaan olleita matkapuhelimia anastettiin yli kaksi tuhatta kappaletta. Varastetun omaisuuden arvo on yli miljoona euroa.

Anastetut puhelimet ovat merkiltään mm. Apple iPhone 7 ja 8, Samsung Galaxy S7 ja S8.

Postin iso varasto kohteena

Kännykkävarkauden kohteeksi joutunut Postin kiinteistö on kooltaan suuri, mutta varkauden kohteena oli siitä vain pieni osa, kertoo rikoskomisario Nieminen.

– Kyseessä on suuri varasto, josta tavaraa toimitetaan jatkuvalla syötöllä eteenpäin. Kaikkea mitä postin voi kuvitella ihmisille toimittavan. Se on myös elektroniikan toimitusvarasto.

Tietoa alueella liikkuvista ajoneuvoista tai henkilöistä ei vielä ole. Poliisi pyytääkin yleisöltä vihjeitä kyseisiltä öiltä Toijalassa sijaitsevan Postin varaston alueelta ja ympäristöstä. Poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot Satamatien ja Lentiläntien risteyksen läheisyydestä.