Ismo Alanko saa kolmipäiväisen festivaalin Tampereelle

Nimeään kantavassa tapahtumassa Ismo Alanko esiintyy sinfoniaorkesterin solistina, yksin sekä yhtyeensä kanssa.

Ismo Alanko
Ismo Alanko harjoittelee Radion sinfoniaorkesterin kanssa Musiikkitalossa
Ismo Alanko on esiintynyt ison sinfoniaorkesterin kanssa aiemminkin. Esimerkiksi vuonna 2012 hän sai kunnian avata Musiikkitalon rock-musiikille Radion sinfoniaorkesterin, RSO:n kanssa.Yle

Tampere-talo ja Tampere Filharmonia järjestävät toukokuussa viikonlopun kestävän tapahtuman, joka on omistettu vuonna 1980 muusikonuransa aloittaneelle Ismo Alangolle. Liki 40 vuodessa Alanko on noussut kansan suosikiksi ja tehnyt taiteellisesti kunnianhimoisen uran.

Kolmen konsertin sarjassa Alanko esiintyy Tampere Filharmonian solistina, yksin sekä yhtyeensä kanssa. Sinfoniakonsertissa kuullaan muun muassa Jaakko Kuusiston, Timo Hietalan ja Marzi Nymanin tekemiä sovituksia Alangon tuotannosta sekä myös uutta musiikkia. Alanko on esiintynyt ison orkesterin kanssa aiemminkin. Esimerkiksi Radion sinfoniaorkesterin kanssa häntä on kuultu vuosina 2012 ja 2014.

Viime aikoina Alanko on totuttu näkemään eri puolilla Suomea soolokeikoilla, joilla hän esiintyy ilman bändiä ja suurta tekniikkaa. Tampereen keikka yhtyeen kanssa on ensimmäinen liki pariin vuoteen. Sunnuntain keikalla Alanko esittää koko artistiuransa kattavan hittiputken.

– Olin erittäin otettu, kun mua pyydettiin tätä viikonloppua toteuttamaan. Hienoa päästä tekemään tämä juuri Tampereella ja Tampere-talossa. Mulla on ollut siellä aina erinomainen meininki keikoilla. Toukokuussa on luvassa hyvät bileet ja olen erittäin innoissani – vaikka onhan siinä kova homma, kommentoi Ismo Alanko festivaalia tiedotteessa.

Konserttien lisäksi Tampere-talossa järjestetään ilmaisohjelmaa Ismo Alangon taiteen ystäville. Esillä on Alangon tuotannosta koostuva näyttely ja musiikkitoimittaja ja dokumentaristi Pekka Laine pitää suuren Ismo-visan. Talossa Ismo Alanko -festivaali järjestetään toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.–6.5.