1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kim Wall

Tanskalaisen sukellusvenekeksijän koneelta löytyi videoita naisten murhista – vangitsemista jatketaan

Keksijä Peter Madsenia epäillään toimittaja Kim Wallin murhasta.

Tutkijat ovat löytäneet keksijä Peter Madsenin tietokoneen kovalevyltä BDSM-videoita sekä videoita kidutuksesta ja murhista. Osa videoista esittää syyttäjän mukaan todellisia naisten murhia.

Tiedot selvisivät Kööpenhaminassa vangitsemisoikeudenkäynnissä, jossa syyttäjät esittelivät uusia todisteita Madsenia vastaan. Muun muassa ruotsalaislehdet Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) ja Expressen (siirryt toiseen palveluun) seurasivat tiistaista oikeudenkäyntiä.

Madsenia epäillään naistoimittaja Kim Wallin murhasta. Wall katosi elokuun alkupuolella, kun hän oli noussut Madsenin sukellusveneen kyytiin. Hänen runneltu ruumiinsa löytyi myöhemmin merestä.

Syyttäjän mukaan Wallin ruumiista löytyi useita haavoja. Esimerkiksi rintakehästä löytyi pistohaava, joka on syntynyt ennen hänen kuolemaansa.

Lisäksi hänen ruumiissaan oli useita veitsestä tulleita jälkiä. Nämä jäljet on aiheutettu Wallin kuoleman jälkeen.

Kim Wall kuvattuna vuonna 2015. Kuva: Tom Wall / EPA

Madsen: Tietokoneella useita käyttäjiä

Peter Madsen kiistää murhan. Hänen mukaansa Wall kuoli, kun sukellusveneen luukku osui Wallin päähän. Hän sanoo haudanneensa Wallin ruumiin mereen.

Puolustuksen mukaan syyttäjä sivuuttaa tärkeitä seikkoja eikä pysty osoittamaan, että vammat eivät ole aiheutuneet kaatumisesta.

Madsenin mukaan tietokone taas ei ollut ainoastaan hänen, vaan sitä olivat käyttäneet myös muut ihmiset. Hänen luonaan on asunut esimerkiksi harjoittelija.

Oikeus päätti jatkaa Madsenin vangitsemista lokakuun loppuun saakka.