Yhdysvallat häätää 15 Kuuban diplomaattia mystisten hyökkäysten seurauksena

Ainakin 22 Yhdysvaltain Havannan suurlähetystön työntekijää on kärsinyt selittämättömien hyökkäysten aiheuttamista oireista.

Kuuba
Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson.
Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson.EPA-EFE/JASON SZENES

Yhdysvallat on määrännyt 15 kuubalaista diplomaattia karkotettaviksi Havannan suurlähetystön työntekijöiden kokemian outojen oireiden seurauksena. Yhdysvaltojen mukaan Kuuba ei ole onnistunut suojelemaan diplomaatteja kansainvälisten sopimusten vaatimalla tavalla.

– Teimme päätöksen, koska Kuuba ei ole kyennyt ottamaan vaadittuja askeleita diplomaattiemme suojelemiseksi Wienin yleissopimuksen mukaisesti, Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson sanoi ulkoministeriön lausunnossa.

Kuuban ja Yhdysvaltojen välejä ovat hiertäneet tapaukset, joissa jotkut Yhdysvaltojen suurlähetystön työntekijät ovat kärsineet oudoista oireista, kuten pahoinvoinnista ja huimauksesta. Yhdysvallat pitää oireita jonkinlaisten akustisten hyökkäysten aiheuttamina, mutta tarkkaa lähdettä ei ole pystytty määrittämään.

Tillersonin mukaan Yhdysvaltojen suurlähetystö Havannassa toimii nyt minimimiehityksellä uusien tapausten välttämiseksi.

Lue lisää:

AP: Yhdysvallat varoittaa Kuubaan matkustavia turisteja ja vetää pois suurlähetystönsä työntekijöitä

Yhdysvallat pohtii Kuuban-lähetystönsä sulkemista