Pelkosenniemen kunnanhallitus linjasi niukalla äänimäärällä: uusi koulu rakennetaan kirkonkylälle

Kunnanhallituksen puheenjohtaja toi kokoukseen vastaesityksen. Kaksi hallituksen jäsentä jätti eriävän mielipiteen.

koulurakennukset
Havainnekuva Pelkosenniemen uudesta koulusta.
Uudesta koulusta on jo tehty havainnekuva.Pelkosenniemen kunta

Pelkosenniemen kunnanhallitus päätyi tiistaina tiukan äänestyksen jälkeen kannattamaan uuden koulun rakentamista kirkonkylälle. Samalla kouluhanketta supistettiin vähän ja sen maksimihintaa laskettiin. Tätä esitystä kannatettiin äänin 3-2.

Kunnanjohtaja Pertti Severinkankaan esitys oli että asia palautettaisiin vielä teknisen lautakunnan valmisteluun ja kunta selvittäisi vanhan koulurakennuksen remontin hinnan ja harkitsisi myös koulun siirtämistä Pyhällä sijaitsevaan hirsirakennukseen.

Kokouksessa kunnanhallituksen puheenjohtajan Annika Kostamo esitti, että teknisen lautakunnan esitys hyväksytään seuraaviin muutoksin: rakennuksen pinta-alaa pienennetään 120 neliöllä ja rakentamisen kattohinnaksi asetetaan 5,2 miljoonaa euroa. Alkuperäinen budjetti oli vajaat 6 miljoonaa.

Tästäkin säästöä: ei väestönsuojaa

Hinta sisältäisi vanhan koulun purkamisen ja maalämmön rakentamisen uuteen koulurakennukseen. Lisäksi hankkeen hallinnointiin varataan 100 000 euroa. Rakennus suunnitellaan monitoiminnalliseksi ja selvitetään tilojen yhteiskäytön tuoma kustannustehokkuus. Lisäksi väestötilojen rakentamisesta haetaan vapautusta.

Kunnanjohtajan ja Kostamon esityksen välillä äänestettiin ja kunnanjohtajan esitystä kannattivat Ahti Isojärvi ja Pentti Pyykönen. Kostamon esitystä kannattivat hänen itsensä lisäksi Antti Oikarinen ja Elina Suopanki. Pyykönen ja Isojärvi jättivät eriävän mielipiteen.

Asia etenee nyt kunnanvaltuustoon, joka tekee lopullisen päätöksen.