Näihin maihin suomalaiset matkustivat kesälomalla – Välimeren rannoille ennätysmäärä matkoja

Eniten suomalaiset matkustivat kesällä kotimaan sisällä sekä Viroon ja Ruotsiin.

matkailu
Tallinnan satamassa Eckerö Linen ja Tallinkin laivat.
Henrietta Hassinen / Yle

Kylmä ja sateinen kesä sai suomalaiset matkustamaan Etelä-Eurooppaan ennennäkemättömällä innolla.

Tilastokeskuksen ennakkotiedoista selviää, että Välimeren rannoille tehtiin viime heinäkuussa kaikkien aikojen ennätysmäärä matkoja, 230 000 matkaa. Etelä-Eurooppaan suuntautuneet matkat lisääntyivät yli 60 prosenttia edellisvuoden heinäkuusta.

Eniten suomalaiset matkustivat kuitenkin tuttuun tapaan Viroon ja Ruotsiin, vaikka matkailu molempiin vähenikin edellisvuoden kesästä.

Kotimaassa yöpymisen sisältäneitä matkoja tehtiin kesäkuukausina 11,3 miljoonaa, kun ulkomaanmatkoja tehtiin yhteensä 2,7 miljoonaa. Kotimaan matkoista suurin osa oli niin sanottuja ilmaismajoitusmatkoja, eli niissä asuttiin sukulaisten tai tuttavien luona.

Kesällä tehtyjen matkojen kokonaismäärä pysyi kutakuinkin ennallaan edellisvuoteen verrattuna niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Ulkomaan vapaa-ajanmatkat touko–elokuussa 2017

Suomalaisten ulkomaanmatkojen kohteet kesällä 2017
*Yksittäisten maiden osuudet ovat niin pieniä, että niitä ei ole mahdollista eritellä tarkemmin. Lähde: TilastokeskusYle

Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimusta varten haastateltiin kesä-, heinä-, elo- ja syyskuussa yhteensä 4 709 iältään 15–84-vuotiasta suomalaista.