1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Perussuomalaisten pyykinpesu etenee – Vistbacka saa jatkaa puolueessa

Perussuomalaisten puoluehallitus on käsitellyt Raimo Vistbackan selvityksen puolueuskollisuudestaan. Puoluehallituksen päätöksen mukaan estettä puolueessa jatkamiselle ei ole.

Raimo Vistbacka. Kuva: Timo Aalto / Lehtikuva

Perussuomalaisten perustajiin kuuluva Raimo Vistbacka kertoo puolueen hallituksen hyväksyneen häneltä pyydetyn selvityksen toiminnastaan.

Selvitystä pyydettiin kesäkuun puoluekokouksen jälkeen, kun nykyinen sinisten eduskuntaryhmä oli irtautunut puolueesta ja Vistbacka pohti julkisuudessa, voisiko hänen johtamansa Perussuomalaisten tukisäätiö tukea perussuomalaisista eronnutta ryhmää.

– En ole nähnyt pöytäkirjanotetta vielä, mutta puoluesihteeri ilmoitti minulle puoluehallituksen kokouksen jälkeen, että selvitys on käsitelty eikä aiheuta toimenpiteitä, kertoo Vistbacka Yle Uutisille.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vahvistaa, että asia on loppuun käsitelty, mutta sanoo, että ei voi kommentoida jäsenasioita enempää.

Vistbacka sanoo jatkavansa toimintaansa puolueessa normaaliin tapaan ainakin toistaiseksi.

– Seuraan katseella edelleen, Vistbacka toteaa.

Vistbacka on perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirijärjestön puheenjohtaja. Hänen asemansa piirijärjestössä nousee esiin marraskuussa, kun piiri valitsee puheenjohtajan seuraavalle kaudelle.

Perussuomalaisten hajaannuksen jälkeen selvityspyyntö lähetettiin myös europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lernerille ja kansanedustaja Matti Torviselle. Ruohonen-Lernerin selvitys on hyväksytty jo aikaisemmin. Torvinen on siirtynyt sinisten ryhmään.