Turkisrehua kuljettanut kuorma-auto suistui ojaan Vetelissä, ympäristöön valui 400 litraa öljyä

Öljyvahinkojen torjuntatyöt kestävät pohjavesialueen lähistöllä pitkälle iltapäivään, arvioi pelastuslaitos.

öljyvahingot
Kuorma-auto ojassa, pelastushenkilöstö paikalla
Raila Paavola / Yle

Täydessä turkisrehulastissa ollut kuorma-auto suistui ojaan Vetelissä keskiviikkona aamupäivällä. Autosta valui ympäristöön noin 400 litraa öljyä.

Onnettomuus tapahtui Pilvilammentiellä. Kyseessä on hiekkatie, ja auto suistui ojaan pienestä vauhdista. Auto pyörähti katolleen syvälle ojaan ja vaurioitui pahasti.

– Auto oli tullut juuri tankkauksesta ja säiliö vuoti tyhjäksi ympäristöön, päivystävä palomestari Joonas Nuolioja kertoo.

"Ei vaaraa pohjavedelle"

Öljy valui virtaavaan ojaan, joka kulkee aivan lähistöllä olevalle pohjavesialueelle. Lähin vedenottamo on muutaman kilometrin päässä.

Palomestari Joonas Nuoliojan mukaan huolta juomaveden pilaantumisesta ei ainakaan näillä näkymin ole.

– Kuntalaiset voivat olla varsin huolettomia, pohjavesi ei ole tällä hetkellä pilaantumassa. Tilannetta seurataan koko ajan, ja jälkinäytteitä otetaan tarvittaessa.

Pelastuslaitos on tehnyt virtaavaan ojaan kolmeen eri kohtaan imeytyspuomeja, joilla voidaan imeyttää öljyä virtaavan veden pinnalta. Joonas Nuolioja arvioi, että öljyvahinkojen torjuntatyöt kestävät pitkälle iltapäivään.

– Varsinainen ensi vaiheen torjuntatyö saadaan tänään tehtyä, jälkitorjunta siirtyy sitten pelastuslaitokselta kunnalle.

Myös ely-keskuksen ympäristöviranomaisille on ilmoitettu tapahtuneesta.

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.