1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäjä: Syyrian al-Qaidan johtaja haavoittui vakavasti ilmaiskussa

Terroristijärjestö kiistää Venäjän tiedot.

Syyria
pommituksen nostattamia savupilviä
Venäjä ei paljastanut, missä iskut tarkalleen ottaen tehtiin. Arkistokuva.CCTV

Venäjän asevoimien mukaan Syyrian al-Qaidan johtaja on haavoittunut Venäjän ilmaiskuissa. Lisäksi järjestön 12 muun komentajan ja noin 50 taistelijan kerrotaan kuolleen ilmaiskujen sarjassa.

Venäjän puolustusministeriön tiedottaja kenraalimajuri Igor Konashenkov sanoi keskiviikkona tiedotteessaan, että terroristijärjestö al-Qaidaan kytköksissä olevan Tahrir al-Sham -järjestön johtaja Abu Mohammed al-Golani haavoittui kriittisesti Venäjän ilmaiskussa.

Konashenkovin mukaan ilmaiskut tehtiin tiistaina Syyriassa. Iskun kohteena oli Tahrir al-Shamin komentajien kokous. Konashenkov ei paljastanut, missä iskut tarkalleen ottaen tehtiin.

Syyrian hallitusta vastaan taisteleva Tahrir al-Sham perustettiin tammikuussa, kun al-Qaidan Syyrian haarana tunnettu al-Nusran rintama ja joukko pienempiä jihadistiryhmiä yhdistivät voimansa.

Tahrir al-Sham kiisti myöhemmin keskiviikkona sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan tiedotteessa, että al-Golani olisi haavoittunut. Järjestö sanoi, että al-Golani on kunnossa ja hoitaa tehtäviään.

Venäjä on syyttänyt Tahrir al-Shamia viime viikolla venäläisiin sotilaspoliiseihin kohdistuneesta hyökkäyksestä Haman maakunnassa.

Päivitys klo 21.47: lisätty Tahrir al-Shamin kommentti.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi