1. yle.fi
  2. Uutiset

Holiday Club panttaa yhä päätöstä Himoksen kylpylästä – suunnittelu osoittautunut odotettua työläämmäksi

Holiday Club Resorts päätti lykätä investointipäätöstä Jämsän Himokseen rakennettavasta kylpylä-hotellista, koska suunnitelutyö ei valmistunut aikataulussa.

Himos
Himoksen alue vetää tasaisesti matkailijoita sekä kesällä että talvella.
Kylpylä-hotelli on tulossa Himos Areenan lähelle.Sinikka Långström

Jämsän Himoksella on odotettu kylpylää jo monta vuotta. Hanke oli määrä sinetöidä syyskuussa, mutta nyt Holiday Club Resorts on ottanut aikalisän.

– Investointipäätös oli esillä hallituksen kokouksessa syyskuun lopussa, mutta ensimmäinen versio suunnitelmista ei ollut toteuttamiskelpoinen. Se ei osunut meidän rahoitukselliseen raamiin, kertoo liiketoimintajohtaja Tapio Anttila Holiday Club Resorts Oy:stä.

Holiday Club Resorts ja Lemminkäinen suunnittelevat kylpyläkokonaisuutta Himos Areenan lähettyville. Hotelliin on tulossa 240 majoituspaikkaa, ja loma-asuntoja rakennetaan noin 200. Etenkin kylpylän suunnitelutyö on osoittautunut haasteelliseksi.

– Majoitustiloja on helppo suunnitella, mutta kylpylä on sen verran erikoinen laitos, että siinä on monta liikkuvaa osaa. Se poikkeaa tavallisesta talonrakentamisesta, eikä sitä voida kopioida mistään, Anttila huomauttaa.

Toisen suunnitteluversion työstäminen on kuitenkin hyvässä vauhdissa, eikä Anttila usko suunnittelun viivästymisen vaikuttavan rakentamisen aikatauluun.

– Suunnitelmat on tarkoitus saada valmiiksi tämän kuun aikana. Ja meidän aikataulutavoitteenahan oli päästä rakentamaan ensi keväänä eli ei tämä vaikuta rakentamisaikatauluun.

Lemminkäinen on jo aloittanut työntekijöiden rekrytoimisen työmaalle. Himoksen kylpylähankkeen kokonaisarvo hotelleineen ja loma-asuntoineen on yli 50 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi